TRAILER: ‘The Current War’ draait om de historische en elektrische geladen rivaliteit tussen Edison, Tesla en Westinghouse

the current war trailer tesla edison

TRAILER: ‘The Current War’ draait om de historische en elektrische geladen rivaliteit tussen Edison, Tesla en Westinghouse

The Current War draait om de historische rivaliteit tussen Edison, Tesla en Westinghouse. Bekijk hier de eerste trailer van de elektrische geladen film.

Draaiend om het verhaal van Thomas Edison, George Westinghouse en Nikola Tesla, vertelt Alfonso Gomez-Rejon’s The Current War over de introductie van concurrerende elektrische transmissiesystemen omstreeks de jaren 1880 en 1890.

Voorzien van een met sterren bezaaide cast, waaronder Benedict Cumberbatch, Michael Shannon, Tom Holland en Nicholas Hoult, duikt de nieuwe film in een elektrisch geladen titanenstrijd en de race om “de moderne wereld van stroom te voorzien.” We zullen de tumultueuze reis van Thomas Edison volgen (Cumberbatch), terwijl hij probeert zijn DC-technologie in Manhattan te introduceren. Hij wordt geconfronteerd met tegengas vanuit zakenman George Westinghouse (Shannon) en zijn partner Nikola Tesla (Hoult), die wedijveren met hun eigen AC-technologie.

De film stond oorspronkelijk gepland om in 2017 door The Weinstein Company te worden gedistribueerd, maar werd uitgesteld door de bekende problemen met Harvey Weinstein. Sindsdien heeft regisseur Gomez-Rejon ingrijpende wijzigingen aangebracht in het beeldmateriaal, de muziekpartituur geruild, gedeelten geknipt en nieuwe scènes toegevoegd.

Je kunt de trailer van The Current War bovenaan bekijken. De film zal medio in de bioscoop verschijnen. Wij zijn persoonlijk benieuwd of de sterke geruchten rondom Nikola Tesla en de wijze waarop hij is benadeeld (en opgelicht door o.a. Edison) de film hebben gered.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram