TRAILER: Aankomende film ‘Queen & Slim’ maakt indruk met confronterend script

Queen & Slim trailer bioscoop

TRAILER: Aankomende film ‘Queen & Slim’ maakt indruk met confronterend script

De aankomende film Queen & Slim maakt indruk met confronterend script. De trailer herbergt racisme en een Bonny & Clyde-gehalte.

Wie bovenstaande trailer heeft gezien denkt ongetwijfeld even aan klassiekers als Bonnie and Clyde en Thelma & Louise. De naderende film Queen & Slim beschikt over een ​​op bewustzijn gericht liefdesverhaal dat confronteert met ‘de verbijsterende menselijke tol van racisme en de levensechte prijs van geweld’.

Geschreven door de Emmy-winnende schrijver Lena Waithe (van Netflix’s Master of None) en Melina Matsoukas, die een overvloed aan op popcultuur gerichte projecten heeft geleid, zoals Beyoncé’s “Formation”-muziekvideo en Nike’s “Equality”-campagne, dankt de nieuwe film zijn originele script aan auteur James Frey.

Met in de hoofdrol Daniel Kaluuya, draait de film om de dynamiek tussen een man (Kaluuya) en een vrouw (Jodie Turner-Smith). “Terwijl ze samen op een onvergetelijke eerste date zijn in Ohio, worden de twee door een politieagent naar de kant gehaald voor een kleine verkeersovertreding. De situatie escaleert plotseling en met tragische gevolgen, als de man de politieman in zelfverdediging doodt. Doodsbang en in angst voor hun leven, zijn de man, een winkelmedewerker en de vrouw, een strafrechtadvocaat, gedwongen om op de vlucht te gaan. Maar het incident wordt vastgelegd op video en gaat viraal, en het paar wordt ongewild een symbool van trauma, angst, verdriet en pijn voor mensen door het hele land. Terwijl de film zich ontvouwt, “zullen de twee een diepe en krachtige liefde smeden, zullen zij hun gedeelde menselijkheid openbaren en de rest van hun leven vormgeven.”

De film zal het regiedebuut op het gebied van speelfilms betekenen voor Melina Matsoukas. Zowel Matsoukas als Waithe zullen de film produceren, die verder zal worden verspreid door Universal Pictures. Eind november moet de dramafilm in de bioscoop verschijnen. Bekijk de eerste trailer van Queen & Slim bovenaan.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram