Beknopte startersgids voor elektronisch roken

e-sigaret elektronisch roken

Beknopte startersgids voor elektronisch roken

Nog nooit elektronisch gerookt, maar dit wel van plan als bijvoorbeeld alternatief voor tabak? In onze startersgids voor elektronisch roken helpen we je op weg.

e-sigaret elektronisch roken

Alhoewel elektronisch roken in principe maatwerk is, zijn er wel een aantal zaken die handig zijn om te weten als je beginnend bent. Er zijn veel verschillende e-sigaretten, e-liquids en nicotinegehaltes, dus lees jezelf eerst goed in.

Middels onze beknopte startersgids voor elektrisch roken helpen we je op weg bij het starten met de e-sigaret. De basisinformatie hieronder kun je gebruiken binnen jouw keuzes in het e-roken.

Elektrische sigaret

Elektrische sigaretten, ofwel e-sigaretten, zijn er in verschillende soorten en maten. Ze bestaan echter vrijwel allemaal uit dezelfde diverse onderdelen. De e-sigaret beschikt namelijk over een batterij met cartomizer/clearomizer of een atomizer, en een tank waar de e-liquid in moet.

De cartomizer, clearomizer of atomizer is het verdampingselement. Je kunt deze onderdelen in verschillende weerstanden kopen, waarbij het ook per elektrische sigaret kan verschillen. Een elektrische sigaret met een atomizer heeft bijvoorbeeld een tankje nodig voor de e-liquid. Bij de meeste moderne systemen vind je een combinatie van het verdampingselement met een container, wat resulteert in een cartomizer (combi van cartridge en atomizer) of een clearomizer (doorzichtige cartomizer).

e-sigaret elektronisch roken

Handig als je een startersset koopt, is dat je dan standaard minstens één oplaadbare batterij krijgt. Uiteraard zijn deze ook los te verkrijgen. De e-sigaretbatterijen vind je in verschillende maten, waarbij het aantal mAh van de batterij van belang is. In principe is het zo dat hoe hoger de mAh is, des te groter de batterij uitvalt. Een batterij met een hoger mAh-gehalte hoef je in principe minder vaak op te laden.

Elektronisch roken

Ruil je jouw normale sigaret in voor de e-sigaret, let dan goed op wat je aanschaft. Sommige elektronische sigaretten zijn namelijk specifiek bedoeld voor een gevorderde damper. Het aanbod van e-sigaretten is heel groot, dus durf bij de aanschaf vooral om advies te vragen. Dit kan bij de winkel of webshop waar je kijkt, maar natuurlijk ook bij iemand die ervaring heeft met e-smoking.

Sommige webshops leveren elektrische sigaretten overigens zonder vulling, wat betekent dat het e liquid kopen los dient plaats te vinden. Informeer jezelf voldoende met behulp van de aanbieder en bedenk goed wat voor soort roker je bent. Uiteraard adviseren wij je voor de gezondste te gaan, dus zonder nicotine.

e-sigaret elektronisch roken

E Liquid

E-liquid is uiteindelijk het product dat je ‘rookt’. Dit goedje bestaat uit basisvloeistof, water, smaakstof en eventueel nicotine. De basis van de vloeistof is propyleenglycol (PG) of plantaardige glycerine (VG). Beide stoffen zijn geschikt om te verdampen en natuurlijk om de smaakstoffen en nicotine in op te lossen. Het grootste deel e-liquids heeft als basis in werkelijkheid een combinatie van PG en VG.

Afhankelijk van wat jij kiest, kan er nicotine in jouw e-liquid zitten. Voor mensen die de overstap hebben gemaakt vanaf de reguliere sigaret, biedt dit een mooie kans om de nicotineverslaving langzaam af te bouwen. Er zijn dan ook verschillende nicotinesterktes beschikbaar. Je kunt dus niet alleen kiezen welke smaak je wilt hebben, maar ook hoeveel nicotine erin zit.

De nicotine gehaltes die je veelvuldig ziet, zijn:

18mg/ml nicotine à voor zware shagrokers
11-12mg/ml nicotine à vergelijkbaar met sigaretten, halfzware shag

6mg/ml nicotine à vergelijkbaar met light-sigaretten
0mg/ml nicotine à geen nicotine, dus gezonder

Let tot slot nog wel even op! Mensen met een propyleenglycol- of glycerine-intolerantie dienen elektronisch roken over te slaan.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram