Nieuwste Amsterdamse foodhal in Magna Plaza gisteren geopend

The Food Department foodhal Magna Plaza Amsterdam

Nieuwste Amsterdamse foodhal in Magna Plaza gisteren geopend

The Food Department is de nieuwste foodhal in Magna Plaza, Amsterdam. Proef van smaakvolle en diverse keukens en geniet van het Paleis en de Dam.

The Food Department foodhal Magna Plaza Amsterdam

Eind 2018 werd bekend gemaakt dat Amsterdam een nieuwe foodhal rijker zou worden. En gisteren was het zover, want midden in hartje Amsterdam, aan de voet van het Paleis aan de Dam, opende The Food Department officieel haar deuren.

Vanaf woensdag 17 april, blaast The Food Department officieel nieuw – culinair – leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand.

The Food Department moet een baken van lekker eten en drinken worden. En niet alleen dat. De foodhal biedt bovenal een kans aan culinaire startups en ondernemers.

Het menu van The Food Department

The Food Department stelt zijn menu samen met uiteenlopende concepten: gerenommeerde namen, Amsterdamse glorie en vernieuwende keukens die hun eerste culinaire strepen verdienen. Naast de 14 foodstands trekken ook 3 bars in op de 1100m2 van het monumentale postkantoor: Een biergarten met hoge tafels en speciaal bieren, een cocktailbar met uitzicht over het Paleis en een immense centrale bar omringd door meters hoge ramen waar barhangers uitkijken over ‘t krioelende komen en gaan van de Spuistraat en Raadhuisstraat.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Our food is as diverse as the city of Amsterdam itself. Thank you @mokumista for stopping by! #thefooddepartment #open

Een bericht gedeeld door The Food Department Amsterdam (@the_food_department) op

 

Van postkantoor naar foodhal

Het interieurontwerp voor The Food Department balanceert de architectuur van het voormalige hoofdpostkantoor van Amsterdam met diens nieuwe functie als foodhal. Geïnspireerd door het monumentale gebouw, keren klassieke materialen op een moderne manier terug. De zitplaatsen zijn vrij door de ruimte verspreid en door iedereen te gebruiken. Daarnaast hebben verschillende foodstands ook plekken aan de keuken – op feestjes al de beste plek om rond te hangen.

The Food Department is zeven dagen per week van 10 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds geopend. Hungry? Great! Van vrijdag 19 april tot en met zondag 21 april viert de Food Department haar openingsweekend met gratis tastings en zoveel mogelijk foodies.

Deze stands vind je bij The Food Department:

Toni Loco
‘Size does matter, no one wants a small pizza’ – Toni serveert traditionele pizza’s met een moderne twist en een scala aan nieuwe smaken met zijn unieke knapperige sesamkorst. Uiteraard mogen de classics bij Toni ook niet ontbreken: Bianca, Rosa en Olivo. De handgemaakte bodems zijn tot 50+ centimetergroot te bestellen. Voor wie gruwelijke honger heeft.

THE BUTCHER
Het burgerfenomeen dat eigenlijk geen introductie nodig heeft. Sinds 2012 schudt THE BUTCHER Amsterdam op met zijn bloody delicious burgers. En Berlijn. En Ibiza. En voortaan The Food Department. Ook hier sist het beste Aberdeen Angus beef op de gril.

BEPITA
BEPITA stopt met de verste ingrediënten de smaken van verschillende Mediterrane steden in een fluffy pita. Het luchtige brood vouwt zich onder andere om kruidige lamskebab, gegrilde paddenstoelen, pittige vis of een perfect sappige rib-eye steak met tahini en een kick van zhug.

The Food Department foodhal Magna Plaza Amsterdam

Van ’t Spit
Amsterdams meest befaamde kippetje komt met een vierde zaak naar het centrum van de hoofdstad. Ook hier houdt Van ‘t Spit het bij hun ei van Columbus: duurzamekip, kip en kip. Met een enkele side dish en huisgemaakte sauzen.

Sushito
De oprichters zijn Amsterdammers; hun keuken is Japans, Hawaïaans en Mexicaans. Een wereld aan invloeden wordt op de tweede verdieping van het Magna Plaza eenmenu vol van Amsterdams meest geliefde pokébowls en sushiburritos.

China Supreme
Vers gemaakte noodles met alle smaken van de verschillende Chinese provinciën. Slurpen is toegestaan bij China Supreme. Naast de Noodle Bowls zet ondernemer Mike Ng ook de Jian Bing uit Bejing op het menu – een gevulde pannenkoek die op straat verorberd wordt.

LIMALIMA
Stand LIMALIMA waagt zich aan de Nikkei cuisine waarin de complexe eenvoud van de Japanse keuken samenkomt met de explosieve smaken uit Peru. Een trend infine dining is toegankelijker dan ooit bij LIMALIMA.

LIOS
Wie bij Grieks eten enkel de nasmaak van een (nachtelijke) giros en souvlaki proeft, ontdekt een heel nieuwe Griekse keuken bij LIOS. En die is heerlijk eenvoudig met traditioneel bereid vlees en vooral heel veel groentegerechten. Het is Grieks streetfood met weinig poespas en extra veel smaak.

Brut de Mer
Kakelverse Zeeuwse oesters, krokante calamaris en een ongekend lekkere lobster roll. Het is een kleine greep uit het ziltige repertoire van Brut de Mer. De visbar komt uit dezelfde koker als Van ’t Spit en heeft daarom kwaliteit even hoog op ’t lijstje staan. Met verse producten uit de juiste gebieden tijdens het juiste seizoen.

Petit Gâteau
De Parijzenaren verloren hun hart al aan de charmante tartelettes. Maar inmiddels is Petit Gâteau ook een echte Amsterdammer te noemen. De versgebakken taartjes worden vergezeld door andere traktaties zoals red velvet cake, macarons en éclairs. En uiteraard een echt Frans petit déjeuner.

Matts Wonderland
Het wonderland van Matts bestaat uit Amerikaanse klassiekers met een eigentijdse twist. Een variatie aan hotdogs, over the top milkshakes en goed gekruide frietjes. Eén enkeltje Matts Wonderland, alsjeblieft!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The boys of @ta_toru_amsterdam welcome you with open arms. #thefooddepartment #indonesianfood

Een bericht gedeeld door The Food Department Amsterdam (@the_food_department) op

DIMSUM DISTRICT
Met hun roots in het succesvolle streetfood restaurant Shanghai Bistro start DIMSUM DISTRICT in het Magna Plaza een nieuw avontuur. Een menu vol met dimsum, rijkelijk gevulde bao buns, sesame & ginger chicken en black pepper soft shell crab – allemaal gemaakt om te delen, maar of dat lukt is nog maar de vraag.

Ta Toru
Rechtstreeks uit de keukens van o.a. Ron Gastrobar Indonesia en Hotel Jakarta onthullen de jongens van Ta Toru hier hun Molukse familiegeheimen. Saté ayam van oma, nasi kuning in een puntzak en vega-saté van de barbecue. Kleine gerechten zonder poespas maar met veel smaak.

Tacos & Tequila
Het is een beter duo dan Bonnie en Clyde; Tacos & Tequila. Bij deze nieuwkomer serveren ze moderne Mexicaanse taco’s in een mix van traditie en trends. Wat dit betekent? Onverwachte toppings met échte tortilla’s en authentieke salsa’s.

Taste Amsterdam Finest

Kom de komende dagen op deze tijdstippen langs voor gratis tastings!

Vrijdag 19 april 17:00 uur – 19:00 uur
Zaterdag 20 april 16:00 uur – 18:00 uur
Zondag 21 april 16:00 uur – 18:00 uur

Bron: Typhoon Hospitality

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram