Een auto, een pak, een telefoon: een goede eerste indruk kun je huren

zakelijk pak huren

Een auto, een pak, een telefoon: een goede eerste indruk kun je huren

Een auto, een pak, een telefoon: een goede eerste indruk kun je huren!

zakelijk pak huren eerste indruk

Een bruiloft, een sollicitatiegesprek, een gala of een conferentie: allemaal momenten om het beste van jezelf te laten zien. Aangezien je bij een eerste ontmoeting altijd op de buitenkant beoordeeld zal worden beoordeeld, kun je het best op je paasbest voor de dag komen. Maar dat is niet altijd even makkelijk – of  toch wel?

De eerste indruk is een blijvende. Onderzoek heeft aangetoond dat deze indruk blijft hangen, zelfs als er in de ontmoetingen die volgen andere indrukken worden opgedaan. Of het nu is bij een familiebezoek, een sollicitatiegesprek of topontmoeting voor werk: zorg ervoor dat je bij de eerste ontmoeting optimaal voor de dag komt.

Maar de eerste indruk is er vooral een die beperkt blijft tot wat men aan de buitenkant ziet. Ergens is dat logisch: in een ogenblik is het lastig om je hele persoonlijkheid en karakter te laten zien en ook uit onderzoek blijkt dat je in de eerste instantie altijd beoordeeld zal worden op de buitenkant. Sterker nog, het is vrijwel zeker dat je het zelf ook (onbewust) doet. Wat overblijft, is dat je bij de eerste indruk dus een vlammende indruk moet achterlaten.

Mensen associëren stijl en klasse – en dus een goede eerste indruk – met het materiaal wat er aan de buitenkant te zien is. Discutabel of niet, het is eenmaal zo. Het is daarom zaak dat je bij een sollicitatiegesprek, op een conferentie waar je de blits wilt maken of op een gala met veel gasten, vanaf moment één de ogen én daarmee de harten van de aanwezigen verovert.

Enigszins afhankelijk van de manier waarop jij je entree maakt – je kan bij een sollicitatiegesprek meestal niet een kantoor binnenrijden – is de auto het eerste wat men ziet. Die moet dus top zijn. Maar een mooie, nieuwe auto is duur, en veel mensen hebben helemaal geen auto of hebben er een die niet geheel presentabel is. Al gelijk komt hier het voordeel van de leeneconomie naar voren: via autohuur kun je voor een dag eigenaar zijn van een prachtige auto, zonder dat het je veel kost.

auto huren porsche huren eerste indruk

Als je zonder auto komt, dan ziet met je aan komen lopen als je bijvoorbeeld een kantoor binnenstapt. Je zult vooral beoordeeld worden op de kleding die je draagt en je totale voorkomen. Afhankelijk van de gelegenheid kun je tegenwoordig gelukkig voor elke soort gebeurtenis en evenement kleren huren. Dat lijkt misschien raar, rondlopen in kleren die niet van jou zijn en waar anderen ook al eerder in hebben rondgelopen, maar als je een goede indruk wilt achterlaten is niets te gek. Pas overigens wel op dat je bij bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek niet overdressed, dat kan weer in je nadeel werken. Nu hoor je weleens “overdressed bestaat niet”, maar een sollicitant voor interieurverzorger hoeft niet in driedelig kostuum te komen en iemand die aast op de baan van autoverkoper komt niet in een trainingspak. Kleed je altijd gepast.

Ook de gadgets zijn trouwens een onderdeel van het materiaal dat aan de buitenkant zichtbaar is en daarom ook iets wat top geregeld moet zijn. Lenen en huren is tegenwoordig zo normaal geworden in een maatschappij die grotendeels wordt beheerst door commercie en materiaal (en oppervlakkigheid), dat je zelfs gadgets als zonnebrillen, horloges en telefoons kunt huren. Deze zaken zijn wellicht wat minder zichtbaar, maar kunnen een evenzo belangrijk onderdeel zijn van de eerste indruk.

Succes en zelfvertrouwen is iets dat je kunt uitstralen. En naast dat die uitstraling voor een groot deel wordt bepaald door je natuurlijke houding, is het ook belangrijk dat je kleding – die je uiterlijk mede bepalen – dat eveneens tonen. Alles kun je huren, zelfs een eerste indruk. En als die eerste indruk geslaagd is, is dat de eerste stap op een pad naar een toekomst die hopelijk zo succesvol is dat alles wat je eens huurde in de toekomst gekocht kan worden.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram