De nieuwe P30 en P30 Pro smartphones van HUAWEI blazen de concurrentie weg

huawei p30 pro parijs

De nieuwe P30 en P30 Pro smartphones van HUAWEI blazen de concurrentie weg

In Parijs zijn gisteren de nieuwe HUAWEI P30 en HUAWEI P30 Pro geïntroduceerd. Wij waren erbij en zijn onder de indruk van de nieuwe smartphone.

huawei p30 pro parijs

De nieuwe HUAWEI P30 en HUAWEI P30 Pro zijn deze week op grootse wijze gelanceerd in Parijs en wij zaten op de eerste rij. Nou ja, de dertigste rij of iets dergelijks, maar we waren erbij! Onze indruk? We durven het bijna niet uit te spreken, maar dit is met ingang van heden onze favoriete smartphone.

Alhoewel de nieuwe flagship smartphones van HUAWEI echt over enorm veel meer beschikken dan alleen de unieke camera, is het met name dit onderdeel dat ons heeft ‘gepakt’. Wat een bizar goede camera heeft de Aziatische smartphonefbrikant in samenwerking met Leica ontwikkeld.

HUAWEI P30 Pro en P30 innoveren op elk denkbaar gebied

De P30 Pro, het topmodel van de P30 Series, heeft om te beginnen onder andere een HUAWEI SuperSpectrum Sensor, een HUAWEI SuperZoom-lens voor optische zoom, een nieuwe Time of Flight (TOF) camera en verbeterde OIS en AIS stabiliteitstechnologie. Hiermee kan de smartphone zich letterlijk op divers gebied meten met professionele digitale camera’s. Met een P30 of P30 Pro kunnen gebruikers in alle omstandigheden geweldige foto’s en video’s maken. De camera’s van de P30 Series zijn dan ook ongekend.

De HUAWEI P30 Pro is uitgerust met een nieuw Leica Quad camerasysteem bestaande uit een 40 MP hoofdcamera met HUAWEI SuperSpectrum Sensor, een 20 MP ultra-groothoekcamera, een 8MP telelens en een HUAWEI Time-of-Flight (TOF) camera. Aan de voorzijde van de P30 Pro vind je een 32 MP selfiecamera.

De P30 heeft een Leica triple camerasysteem, met een 40 MP hoofdcamera, een 8 MP telelens en een 16 MP groothoekcamera. Dit model beschikt eveneens over een 32 MP selfiecamera.

10 keer hybride zoom

Met de vooraanstaande HUAWEI SuperZoom Lens haal je alles dichterbij, met tot 5 keer optische zoom, 10 keer hybride zoom en 50 keer digitale zoom. Omdat een prisma licht als een periscoop ombuigt, blijft de lengte van de lens beperkt en behoudt de P30 zijn strakke design. De wijdhoeklens met een diafragma van f/1.6 toont jouw blikveld bovendien letterlijk in een breder perspectief.

RYYB: een andere kijk op de wereld

De 1/1.7-inch HUAWEI SuperSpectrum Sensor pakt het anders aan. Waar we normaal gesproken zien dat digitale camera’s lichtinval via RGBG (Red, Green, Blue, Green) verwerken, daar opteert de P30 Series voor RYYB (Red, Yellow, Yellow, Blue). Hierdoor heeft de P30 een maximale ISO-waarde van 204.800 en voor de P30 Pro zelfs 409.600 (!). Dit betekent dat we onder de moeilijkste lichtomstandigheden ongeëvenaarde foto’s kunnen schieten. Het verschil ten opzichte van bijvoorbeeld de Samsung S10 of iPhone Xs is immens.

huawei p30 pro review parijs

Deze nachtelijke foto maakten wij met de P30 op de Parijse Seine

Time-Of-Flight: TOF!

De HUAWEI P30 Pro heeft voor smartphones de unieke Time-Of-Flight camera. Met behulp van deze camera herkent de telefoon diepte, waardoor verschillende focuspunten binnen een foto ontstaan. Dit leidt tot een haarscherp beeld. Bij het maken van een portretfoto worden zowel de gezichtskenmerken als de individuele haren in het gezicht werkelijk schitterend in beeld gebracht.

AI zorgt voor de beste foto’s

Dankzij Artificial Intelligence (AI) weet de P30 Series het maximale uit zijn lenzen te halen. HUAWEI AI HDR+ combineert meerdere foto’s die razendsnel achter elkaar worden genomen. Overbelichte kiekjes of selfies met tegenlicht worden hierdoor alsnog fraaie foto’s. De super-portretmodus combineert diepte-perspectief en 4-in-1 pixel binning met slimme algoritmen. Het bokeh-effect zorgt er zo voor dat de kleinste details scherp in beeld worden gebracht, terwijl de achtergrond wazig blijft. Huawei AIS + OIS zorgen samen met de RYYB-sensor dat de P30 Pro helderdere beelden levert in elk licht; zelfs ‘s nachts blijven uit de losse hand genomen foto’s scherp en onbewogen.

Rewrite the Rules: Nieuwe regels voor smartphone-videografie

Met de HUAWEI P30 Series gaan we eigenlijk een nieuw tijdperk van videografie in. De HUAWEI SuperSpectrum Sensor ondersteunt video-opnames met zeer weinig licht zodat nachtelijke scènes kristalhelder in beeld worden gebracht. HUAWEI AIS en OIS ondersteunen stabilisatie voor alle video-opname-instellingen met inbegrip van 4K video’s bij 60fps, terwijl de SuperZoom Lens voor scherpe close-ups zorgt. AI Movie Editor identificeert automatisch hoogtepunten en laat gebruikers achtergrondmuziek en speciale effecten toevoegen, zoals time-lapse en slow motion.

Twee perspectieven zijn beter dan één. De nieuwe HUAWEI Dual-weergavemodus laat de zoomlens en de ultra-groothoeklens tegelijkertijd video’s opnemen. Hierdoor wordt zowel de omgeving als een object of persoon dat ver weg staat in focus gebracht.

Verbluffend design

Het ontwerp van de P30 Series is geïnspireerd op de natuur en het gebruik van nieuwe materialen. De 6.1 inch HUAWEI P30 en 6.47 inch HUAWEI P30 Pro verschijnen in klassiek zwart en drie nieuwe kleurverlopen: Amber Sunrise, Breathing Crystal en Aurora. Het FHD+ (2340 x 1080) display wordt alleen onderbroken door een kleine dewdrop, waardoor een maximaal en symmetrisch scherm ontstaat.

Toptelefoons in alle opzichten

Dat innovatie verankerd is in het DNA van Huawei, bewijzen de Chinezen absoluut met de HUAWEI P30 Series. De P30 en P30 Pro zitten vol toonaangevende nieuwe functies die hen onderscheiden van de concurrentie:

  • Ultieme prestaties en efficiëntie dankzij de HUAWEI Kirin 980 processor. De 7nm Kirin 980 met een NPU ondersteunt snellere herkenning van beeld.
  • De in het scherm verwerkte vingerafdruksensor zorgt voor een snelle en veilige identiteitsverificatie.
  • De HUAWEI P30 Pro beschikt over acoustic display technology: een vibrerend scherm in plaats van losse luidsprekers.
  • 40W Super Charge en een 4.200mAh (P30 Pro)/ 3.250mAh (P30)  batterij zorgen ervoor dat deze smartphones met alle gemak een dag vol intensief gebruik meegaan.
  • Een koelsysteem met grafeen voor efficiënt en effectief onttrekken van warmte.
  • Beide apparaten krijgen allerlei geavanceerde draadloze communicatiemogelijkheden zoals Dual SIM en Dual VoLTE connectiviteit; specifieke kenmerken kunnen variëren per regio.
  • De P30 Series worden geleverd met EMUI 9.1, dat Extendable Read-Only File System (EROFS) ondersteunt, waardoor data veel sneller wordt opgeslagen. Daarnaast ondersteunt het besturingssysteem HUAWEI Share OneHop voor naadloze bestandsdeling tussen Huawei smartphones en PC’s.

Richard Yu, CEO van Huawei’s Consumer Business Group, zegt: “De nieuwe HUAWEI P30 Series is een doorbraak in de ontwikkeling van technologie voor digitale camera’s. Innovaties als de HUAWEI SuperSpectrum Sensor en de SuperZoom Lens maken het mogelijk om niet alleen de grenzen van fotografie op te zoeken, maar ook die van videografie. De HUAWEI P30 Series zetten de standaard voor de volgende generatie smartphones.”

De nieuwe HUAWEI P30 en HUAWEI P30 Pro zijn per direct te bestellen als pre-order en leverbaar vanaf 5 april met een adviesprijs van € 749,- (P30 6+128GB),  € 999,- (P30 Pro 8+128GB) en € 1099,- (P30 Pro 8+256GB). Een exclusieve pre-order met Sonos speaker (P30) of met Sonos speaker en wireless charger (P30 Pro) loopt t/m 7 april.

huawei p30 pro

Post a Comment

#Volg ons op Instagram