Extreem zeldzame fles van The Macallan is geveild voor 1,2 miljoen pond

1926 The Macallan 60 Year Old

Extreem zeldzame fles van The Macallan is geveild voor 1,2 miljoen pond

Een 1926 The Macallan 60 Year Old fles heeft een recordbedrag opgehaald tijdens een veiling. De whisky verkocht voor meer dan een miljoen euro.

1926 The Macallan 60 Year Old

Afgelopen week vond er bij Christie’s in Londen een bijzondere veiling plaats. Op 29 november gingen namelijk de meest verfijnde en zeldzaamste wijnen en spirits onder de hamer, waaronder een The Macallan 1926. De 60 jaar oude whisky, handgeschilderd door de Ierse kunstenaar ‘Michael Dillon’, leverde meer dan een miljoen euro op.

De one of a kind fles, die in opdracht van het warenhuis Fortnum & Mason is aangeboden, is extreem zeldzaam en een ware vondst voor de verzamelaar. Met de opbrengst van de 1926 The Macallan 60 Year Old fles is er opnieuw een record behaald. De whisky verkocht voor 1,2 miljoen pond, zo’n € 1,35 miljoen.

“Deze 1926 60 year old fles van The Macallan, handgeschilderd door de Ierse kunstenaar Michael Dillon, is zeer zeldzaam, dus het is spannend om te zien dat het op de markt verschijnt en een nieuw veilingrecord voor Single Malt Scotch neerzet. The Macallan staat bekend om zijn kwaliteit en wenselijkheid, en de Christie’s-veiling markeert een belangrijke prestatie voor het merk.”,  aldus Scott McCroskie, Managing Director, The Macallan, over het nieuws dat de fles een wereldrecord vestigde bij Christie’s.

Naast The Macallan one of a kind whisky werden ook de volgende mooie flessen geveild:
– The Macallan 50 Year Old, 2018 release
– The Macallan Genesis Limited Release (vijf flessen)
– The Macallan Exceptional Single Cask Selection with The Macallan Estate experience
– This bottle was commissioned and offered for sale at Fortnum & Mason in London in 1999.

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram