Amsterdam is met ZA een modern mediterraans restaurant van allure rijker

Restaurant ZA Amsterdam recensie

Amsterdam is met ZA een modern mediterraans restaurant van allure rijker

ZA Amsterdam is een nieuw en modern mediterraans restaurant, gevestigd in het opkomende en trendy Houthavensgebied.

Restaurant ZA Amsterdam recensie

Deze week is er met ZA Amsterdam een nieuw restaurant met indrukwekkende cocktailbar geopend. Verwacht mediterraanse invloeden met een moderne twist in het steeds meer posh wordende Houthavensgebied.

Zoals het een goed restaurant betaamt, draait het bij ZA om pure ingrediënten, authentieke recepten en een uitgebreide selectie aan cocktails en wijnen. Het restaurant wil de eerlijke smaken van de Mediterrane cuisine om te beginnen serveren door middel van het geheime deegrecept van de pizzaiolo’s uit Rome – waar het vakmanschap allemaal begon.

Luxe Design bij ZA Amsterdam

Bij binnenkomst is het lastig niet direct enthousiast te worden. Het restaurant, inclusief de bar en private art room, zijn opgebouwd uit een selectie van bijzondere materialen verzameld door Jacco van Wengerden Atelier & Design Studio. De horecagelegenheid is geraffineerd, elegant en onbevangen in zijn uitstraling.

Opvallend zijn onder andere de Emperador marmeren tafels, messing details, koraalkeurige stoffen, warme eikenhouten panelen en moderne custom-made meubelen. Brein achter de elegante visuele kunst die bijdraagt aan het verfijnde karakter van ZA, is de getalenteerde artiest Livingstone Rijff.

Restaurant ZA Amsterdam

Vakmanschap uit Zuid-Italië

De roots van ZA liggen in Zuid-Italië. Medeoprichter Stefano Franco ontwikkelde hier zijn grote passie voor eten dankzij zijn familie. Hij leerde al snel dat het perfecte deeg de basis vormt van de Mediterrane keuken. Deze herinneringen aan versgebakken pizza’s en zijn moeders handgemaakte pasta is hij in zijn eigen restaurant gaan perfectioneren middels eigen recept.

Het resultaat is een heel speciaal deeg dat niet alleen over de traditionele smaak beschikt, maar ook een uitzonderlijk lichte structuur heeft. Een unieke blend van ingrediënten speelt de hoofdrol binnen al zijn recepten. Franco brengt zijn recepten nu voor het eerst buiten de landsgrenzen van zijn Italië en geeft het een internationale twist. We kunnen nu zelf ontdekken dat het deeg, met haar delicate structuur, een perfecte compagnon is voor ieder moment van de dag.

Restaurant ZA Amsterdam recensie

Cuisine met een Mediterraans karakter

Stefano Franco’s traditionele recept heeft een moderne en internationale twist gekregen dankzij de ervaren handen van ZA’s chef Vincent Foppen. Het indrukwekkende resumé van de jonge en talentvolle chef toont prestigieuze namen als Eleven Madison Park in NYC, Lysverket in Noorwegen, het luxueuze Nederlandse restaurant De Echoput, en nu; ZA Amsterdam.

Met de Mediterraanse bezieling altijd in het hart, wordt inspiratie van over de hele wereld gehaald. Chef Foppen vertaalt het moderne gevoel van ZA vervolgens tot authentieke gerechten met een eigenzinnig karakter.

Cocktailbar met Cultuur

Het bijzondere signature cocktail- en wijnmenu van ZA Amsterdam neemt je als gast mee op een verleidelijke reis door Mediterraans gebied. Het wijnmenu symboliseert bijvoorbeeld de bruisende trip langs de Mediterrane kust – van de unieke wijnen uit Kroatië en Griekenland tot de klassieke en complexe smaken van Spanje en Italië.

Restaurant ZA Amsterdam recensie

Het cocktailmenu op haar beurt is geïnspireerd op de vier belangrijkste invloeden op de Mediterrane cuisine; Italië en haar befaamde aperitivo-cultuur, Griekenland met haar authentieke spirits en unieke terroir, Marokko met haar prachtige variatie aan specerijen en kruiden en Spanje met de enorme invloed die het land met haar druivenspirits heeft geleverd op de barindustrie.

Met dit indrukwekkende menu dat bestaat uit 12 cocktails, nemen Vitaly Alekseyev en Sergej Platonov – de breinen achter het barconcept – je mee op een betoverend avontuur.

Restaurant ZA Amsterdam is nu geopend in haar indrukwekkende messingkleurige hoekpand. Reserveer snel jouw Mediterrane reis vol authentieke smaken.

ZA Amsterdam | Danzigerkade 4 | 1013 AP Amsterdam | info@za-amsterdam.comwww.za-amsterdam.com

Restaurant ZA Amsterdam recensie

Restaurant ZA Amsterdam

Restaurant ZA Amsterdam

Post a Comment

#Volg ons op Instagram