De Botanische brouwer Lowlander zet dit najaar de toon met een verfrissende Winter White IPA

Lowlander Winter White IPA

De Botanische brouwer Lowlander zet dit najaar de toon met een verfrissende Winter White IPA

De verfrissende Lowlander Winter White IPA is het meest verrassende biercadeau voor Sinterklaas en Kerstmis. Wie geef jij dit botanische bier cadeau?

Lowlander Winter White IPA
Nadat de heerlijke zomer van 2018 het herfstweer maar niet wilde toelaten, zijn we nu toch echt richting de winter aan het gaan. Dit betekent niet alleen dat de kleding met frisse tegenzin wordt aangepast, maar ook belangrijke zaken als ons bier. Lowlander Beer verwent ons daarom met iets heel speciaals. Maak kennis met hun verrassend, verfrissende Winter White IPA.

Met hun nieuwste bier gaat de botanische brouwer eigenlijk tegen de winterse stroom in. Dit jaar geen zwaar en donker winterbier, maar een verfrissende 5% Winter White IPA, gebrouwen met spar en jeneverbes.

Lowlander Winter White IPA is geen typisch winterbier

Toen schepen in de 17e eeuw volgeladen met kruiden en specerijen naar Amsterdam kwamen, ging de Nederlander grootschalig likeuren en jenever te stoken. Een essentieel hoofdstuk uit van onze brouwhistorie komt ook uit deze periode, namelijk het brouwen met deze zelfde kruiden en specerijen.

Lowlander Winter White IPAVoordat we dieper ingaan op de Winter White IPA, is het belangrijk om te weten dat Lowlander Beer deze botanicals centraal plaatst in het brouwproces. Dit resulteert in verfrissende, smaakvolle bieren vol karakter.

Met hun nieuwste Winter IPA verlegt het Nederlandse merk de grenzen. Voor het eerst heeft de Hollandse brouwer namelijk een boom gebruikt in het brouwproces, waarmee het botanische brouwen naar een nieuw niveau is getild.

Oprichter en ‘Chief Botanical Officer’ Frederik Kampman zegt: “We besloten om tegen de stroom in te gaan en juist geen typisch donker, zwaar winterbier te brouwen maar iets lichts en verfrissends, óók voor koude winterdagen. Onze Winter White IPA is een verfrissend, doordrinkbaar winterbier zonder een compromis te sluiten op smaak. We zijn heel blij met het resultaat.

Lowlander Winter White IPA verrast met winterse frisheid

Dit limited edition winterbier van Lowlander combineert speciaal voor de koude dagen de hoppige en gebalanceerde bitterheid van een traditionele IPA met het frisse tarwemout van een witbier.

De verrassend harsachtige citruskick geeft vervolgens een heerlijk nostalgisch gevoel van winterse wandelingen en gezellige avonden. Dit is trouwens te danken aan de harsachtige spar in combinatie met de citrustonen van de jeneverbes.

Geef de Winter White IPA cadeau per letter

Voor wie vorig jaar iemand verblijdde met een winters Lowlander biertje op letter, ook dit jaar kun je de Winter IPA-letter cadeau doen. Elk etiket van Lowlanders’ winterbier heeft namelijk een andere letter. Vooral ludiek natuurlijk met oog op Sinterklaas, want de meeste mannen onder ons waarderen dit meer in hun schoen dan een chocoladeletter. Geef je het liever met kerst? Geen zorgen, de flesjes passen perfect onder elke boom.

De nieuwe Lowlander Winter IPA is nu verkrijgbaar bij geselecteerde retailers en horeca. Ook kun je bestellen via de webshop van Lowlander. voor €2,70 per fles.

Lowlander Winter White IPA

Post a Comment

#Volg ons op Instagram