VIDEO: Maak tot in detail kennis met de krachtigste Volkswagen Golf GTI ooit

Volkswagen Golf GTI TCR

VIDEO: Maak tot in detail kennis met de krachtigste Volkswagen Golf GTI ooit

De nieuwe Volkswagen Golf GTI TCR is in deze video tot in detail te ontdekken. Maak kennis met de snelste Golf GTI ooit.

Eerder dit jaar beleefde de Golf GTI TCR concept zijn debuut in Duitsland, waarna we afgelopen maand in Nederland konden kennismaken. Tijdens het GTI Originals & More 2018-event in Purmerend konden vele GTI-fans kennismaken met de krachtigste Golf GTI ooit.

Het studiemodel van Volkswagen is de voorbode van de exclusieve productieversie die begin 2019 naar Nederland komt. In bovenstaande video maken we alvast in detail kennis met deze spectaculaire Golf.

Volkswagen Golf GTI TCR

De Golf GTI TCR is geïnspireerd op de raceversie die al twee keer het internationale TCR-kampioenschap won. Het studiemodel wordt aangedreven door een 2.0-liter turbomotor met 213 kW/290 pk (beschikbaar tussen 5.000 en 6.800 tpm) en een koppel van 370 Nm (tussen 1.600 en 4.300 tpm). Die aandrijfkrachten worden naar de voorwielen geleidt via een zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling en een sperdifferentieel.

De topsnelheid van de aankomende Golf ligt op 250 km/u, maar als de productieversie eind 2018 op de markt komt, is het ook mogelijk om de elektronische begrenzer te laten verwijderen, wat de topsnelheid verhoogt tot maar liefst 264 km/u.

Deze exclusieve uitvoering wordt begin 2019 in een gelimiteerde oplage leverbaar en prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Lees hier meer details over de Golf GTI TCR.

Volkswagen Golf GTI TCR

Post a Comment

#Volg ons op Instagram