De nieuwe Volkswagen Golf GTI TCR is agressiever en sneller dan ooit

Volkswagen Golf GTI TCR

De nieuwe Volkswagen Golf GTI TCR is agressiever en sneller dan ooit

Had jij de nieuwe Volkswagen Golf GTI TCR al gezien? Agressiever en sneller dan ooit..

Volkswagen Golf GTI TCR

Volkswagen onthulde afgelopen week tijdens het Wörtherseetreffen de nieuwe Golf GTI TCR. Dit 213 kW / 290pk sterke topmodel van de Golf GTI-reeks komt eind 2018 op de markt en is dankzij een agressieve facelift, nieuwe sideskirts en diffuser aan de achterzijde, interessanter dan ooit.

​​Op 9 mei begon in Reifnitz am Wörthersee het grootste Volkswagen GTI-evenement ter wereld. Ter illustratie, in 2017 kwamen er 125.000 bezoekers en 7300 auto’s naar het Oostenrijkse ‘Mekka van de GTI-wereld’. Tijdens het afgelopen event heeft Volkswagen het doek af van zijn nieuwe topversie van de GTI-reeks getrokken, de Golf GTI TCR.

De Volkswagen Golf GTI TCR is een straatversie van de racewagen met dezelfde naam die twee keer de internationale TCR-serie wist te winnen. Zijn viercilinder turbomotor levert 213 kW / 290 pk tussen 5000 en 6800 tpm. Het maximumkoppel van de krachtbron komt al bij 1600 tpm vrij en wordt vasthouden tot 4300 tpm.

Standaard is de Golf GTI TCR uitgerust met een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling en een sperdifferentieel op de vooras. Niet verkeerd, toch?

Volkswagen Golf GTI TCR onbegrensd

De topsnelheid van Volkswagens krachtigste GTI ligt op 250 km/h, maar het is ook mogelijk om de elektronische begrenzer te laten verwijderen. De Golf GTI TCR loopt dan 264 km/h en pakt zo niet alleen de titel van snelste straatlegale Volkswagen, maar kan ook de 275 kW / 350 pk sterke Golf GTI TCR-racewagen bijbenen.

Sinds 1976 zijn er ruim 2,2 miljoen Volkswagen Golf GTI’s verkocht en daarmee is het model een van de succesvolste hot hatches ooit. De originele Golf GTI had 110 pk en maakte sportief rijden betaalbaar. Oorspronkelijk zouden er slechts 5000 exemplaren worden gebouwd. Uiteindelijk zijn dat er 4400 keer zoveel geworden.

Volkswagen Golf GTI TCR

Volkswagen Golf GTI TCR

Volkswagen Golf GTI TCR

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram