BULLDOG huidverzorgingslijn goed voor mannen en milieu

BULLDOG huidverzorgingslijn voor mannen milieuvriendelijk

BULLDOG huidverzorgingslijn goed voor mannen en milieu

Bulldog vervangt de plastic tube door afbreekbaar materiaal en gaat milieuvriendelijk door het leven.

BULLDOG huidverzorgingslijn voor mannen milieuvriendelijk

Waarom wel voor jezelf zorgen maar niet voor het milieu? Goede vraag! Bulldog, de succesvolle Britse huidverzorgingslijn speciaal ontwikkeld voor mannen, denkt hier hetzelfde over en verkoopt zijn product vanaf heden een stuk milieuvriendelijker.

Het bedrijf vervangt een groot deel van hun verpakkingen door plastic gemaakt van suikerriet. De tubes van milieuvervuilende fossiele brandstoffen worden vanaf nu voor vijftig procent gemaakt van duurzaam en afbreekbaar materiaal.

Revolutionaire verpakking
De meeste verzorgingsproducten in je badkamer zijn verpakt in plastic flessen, potjes en tubes. Het probleem: dit plastic is gemaakt van brandstoffen zoals petroleum dat niet afbreekbaar en milieuvervuilend is. Daarbij zorgt de productie van traditioneel plastic voor een flinke uitstoot van koolstofdioxide (CO2) dat bijdraagt aan het opwarmen van de aarde. Dat kan anders, dachten de mannen van Bulldog, en besloten het plastic in hun tubes (zo’n 5 miljoen stuks per jaar) waar mogelijk te vervangen door natuurlijke, afbreekbare materialen. Het antwoord? Plastic gemaakt van suikerriet.

Afbreekbaar en milieuvriendelijk
Suikerriet is een natuurproduct met eindeloze mogelijkheden zonder dat het schadelijk is voor natuur en milieu. In het zuiden van Brazilië, duizenden kilometers van het beschermde regenwoud, wordt het riet in een agrarisch gebied verbouwd. Het regenachtige zuiden is zeer geschikt voor het suikerriet en haalt, zoals alle planten, koolstofdioxide uit de lucht. Na de oogst wordt het riet vermalen en bewerkt tot ethanol (de basis van natuurlijk plastic) en eetbare suiker. Het product is even sterk als traditioneel plastic gemaakt van fossiele brandstoffen, maar is nu afbreekbaar en geschikt om te recyclen.

Geen uitstoot van CO2
Waar traditioneel plastic zorgt voor een flinke uitstoot van CO2 helpen de nieuwe verpakkingen van Bulldog juist voor een sterke reductie van koolstofdioxide. Om een voorbeeld te geven: honderd ton plastic gemaakt van suikerriet dat gebruikt wordt in de vernieuwde tubes van Bulldog verwijdert zo’n 309 ton CO2 uit de atmosfeer. Goed nieuws voor mannen die zoeken naar duurzame producten die het verschil maken. De verandering van Bulldogs verpakkingsmateriaal zal je echter niet merken omdat de producten dezelfde look & feel behouden.

Over Bulldog
Wie voor Bulldog kiest, laat daarmee zien dat niet alleen een goed verzorgd uiterlijk belangrijk voor hem is. Voor hem tellen ook de innerlijke waarden. Bulldog is – net als zijn naamgenoot – eerlijk en handelt volgens het motto ‘als we iets doen, dan doen we het goed’. Daarom is de huidverzorgingslijn veganistisch en worden er geen dierproeven uitgevoerd. Alle producten van Bulldog zijn vrij van kunstmatige kleurstoffen en synthetische geurstoffen. Ze bevatten daarnaast natuurlijke ingrediënten zoals aloë, camelina-olie en groene thee.

Maak kennis met hun baardgroomingsproducten en huidverzorging voor mannen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram