Apple’s nieuwe iMac Pro is ‘snelste Mac aller tijden’ en vanaf vandaag verkrijgbaar

Apple iMac Pro kopen prijs

Apple’s nieuwe iMac Pro is ‘snelste Mac aller tijden’ en vanaf vandaag verkrijgbaar

De Apple iMac Pro is vanaf vandaag verkrijgbaar, is de allersnelste Mac ooit en daar betaal je voor.

Apple iMac Pro kopen prijs

Een half jaar geleden kondigde Apple de iMac Pro aan. Vanaf vandaag is de vooralsnog ‘snelste Mac aller tijden‘ verkrijgbaar. Met een prijskaartje van $5.000, omgerekend iets meer dan 4.200 euro, komt de desktop echter niet goedkoop.

Voor het hoge prijskaartje krijg je wel de krachtigste Mac ooit. een 18-core Xeon-processor, 128 GB geheugen en 4 TB opslagruimte. De geheel nieuwe iMac Pro is dan ook gericht op creatief gebruik, geschikt voor het bewerken van 4K-video en 3D-afbeeldingen.

Een aantal belangrijke influencers hebben een tijdje de computer in handen gehad, zoals fotograaf Vincent LaForet: “Ik ondervond een zeer consistente reeks aan resultaten: een 2X tot 3x boost in snelheid (ten opzichte van mijn huidige iMac en MacBook Pro 15″), een opvallende sprong, daar de meeste generatiesprongen over het algemeen zo’n tien keer kleiner zijn.”

Craig A. Hunter, ingenieur in mechanica/lucht- en ruimtevaart, merkt op: “De meest vergelijkbare 27-inch iMac die ik heb geconfigureerd, was $ 3699, maar met een sterk inferieure CPU en grafische chipset, vier minder kernen en andere nadelen over de gehele linie. In die context is het zeker een goed idee om nog eens $ 1300 extra te besteden voor een iMac Pro.”

“Ik kon de iMac Pro al vroeg uitproberen, dus ik probeerde mijn meest complexe Logic-sessies uit en alles is veel sneller en soepeler”, voegt producer Greg Kurstin toe.

Apple iMac Pro kopen prijs

En nu Apple eindelijk klaar is om aan boord van de VR-trein te springen, ondersteunt de iMac Pro op passende wijze VR-weergave. “Met de nieuwe Vega GPU kun je met iMac Pro meer doen dan alleen jezelf onderdompelen in VR-werelden,” verklaart Apple. “Hiermee kun je ze helemaal zelf maken.”

Dus wie gaat de $ 5k kostende nieuwe iMac Pro van Apple bemachtigen? Let wel, de exacte prijs voor Europa en levertijden zijn nog niet bekend. Bovendien is de 5.000 dollar het prijskaartje van het instapmodel.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram