Handige autogadgets die je wel mag gebruiken in het verkeer

autogadgets autoverzekering

Handige autogadgets die je wel mag gebruiken in het verkeer

Handige autogadgets die je wel mag gebruiken in het verkeer? Deze moet je eigenlijk hebben!

autogadgets autoverzekering

Steeds meer (auto)ongelukken gebeuren door smartphonegebruik in het verkeer. In de auto pakt een groot deel van de bestuurders tijdens de rit gewoon de telefoon. Niet per se voor iets belangrijks, want ook sociale media en WhatsApp worden gecheckt. Niet nodig, mag niet, maar oh zo verslavend.

Er zijn echter wel andere coole tools die je in de auto kunt gebruiken. Daarom zetten we een aantal coole autogadgets – die je wel mag gebruiken in het verkeer – voor je op een rij.

Dashboardcamera; meer dan alleen handig

De dashboardcamera. In eerste instantie heel handig om aan te tonen wie – mocht het gebeuren – er verantwoordelijk was voor een ongeluk. Dit kan de autoverzekeraar helpen om een beeld te schetsen van de situatie, waardoor de juiste persoon een beroep doet op de autoverzekering. Naast heel handig, is zo’n dashboardcamera ook heel gaaf om mooi beeld vast te leggen. Want foto’s en video’s kun je als bestuurder tijdens de rit niet maken… de camera legt alles vast wat er voor je gebeurt. Het is dus een beetje de go pro van de auto. Best tof om te hebben.

GPS-tracker

Auto gestolen – of gewoon even vergeten waar je deze hebt geparkeerd? Dan is het handig om deze coole gadget tot je beschikking te hebben. Met de GPS-tracker kun je de auto makkelijker terugvinden. En ook cool; je kunt grenzen instellen voor tot waar de auto mag rijden. Gaat de auto (of eigenlijk de GPS-tracker) over deze grenzen heen, dan krijg je hier een melding van. Kan om uiteenlopende redenen handig zijn.

Bluetooth-carkit

Wil je nummers vanaf je telefoon afspelen door de autospeakers? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om een bluetooth-carkit te gebruiken. Handig, als er in de auto geen mogelijkheid is om een snoertje in te pluggen. Elke auto heeft wel een aanstekeraansluiting. Hierin stop je de bluetooth-carkit.

Ze komen in veel verschillende vormen en maten. Sommige hebben ook een usb-ingang en ingang voor een snoertje. Wat goed uit kan komen als er iets mis is met de bluetooth op je smartphone, of wanneer je geen bluetooth hebt maar wel over de mogelijkheid beschikt om je smartphone via een snoertje of usb te koppelen. Daardoor is er altijd wel een manier waarop je de carkit aan kunt sluiten op de speakers van de auto. Nu nog bluetooth aan en muziek luisteren maar.

USB-ingang

Geen hele bluetooth-carkit nodig, maar wel de zin om je mobiel aan te sluiten of alleen op de laden in de auto? Dan kun je ook gewoon kiezen voor zo’n handige USB-oplader, die je in de aanstekeraansluiting kunt stoppen. Must-have autogadgets!

Smartphonehouder

Wil je dan écht per se gebruik kunnen maken van je smartphone? Zorg er dan in elk geval voor dat je een smartphonehouder hebt. Dan houd je de blik in elk geval nog enigszins op de weg tijdens het gebruik. En… je kunt de je mobiel dan heus wel als navigatie inzetten.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram