De feestdagen naderen, wat trek je aan? Hier wat tips!

feestdagen mannen kleding trends stijl

De feestdagen naderen, wat trek je aan? Hier wat tips!

November maakt rasse schreden en vliegt snel voorbij. Dat betekent dat de feestdagen voor de deur staan, maar mannen, wat trekken we aan?

feestdagen mannen kleding trends stijl

Na de elfde maand van het jaar is het alweer tijd voor december, de maand met de belangrijkste feestdagen van het jaar; kerst en oud en nieuw. Wat gaan we eigenlijk aantrekken?

In menig vrouwenmagazine vind je uitgebreide tips over de leukste kerstkleren, maar wij mannen willen natuurlijk ook goed voor de dag komen op deze speciale dagen. Daarom in dit artikel een paar tips, zodat ook jij de aandacht zal trekken tijdens kerst of op oudjaarsdag.

Een formele kerst- of oudejaarsviering vraagt om suit up!

Als je met je gezin, verdere familie en/of vrienden een uitgebreid en luxe kerstdiner hebt gepland, dan hoort daar natuurlijk ook een chique outfit bij. En wat is nou beter dan in een pak verschijnen? Je kan kiezen voor een meerdelig pak, het liefst dan ook op maat gemaakt natuurlijk. Maar ook een colbertjasje met een bijpassende pantalon en een net shirt of nette blouse eronder is een perfecte combi voor de feestdagen. Let er bij het jasje op dat deze goed aansluit bij de schouders en getailleerd is. Afhankelijk van de kleur van je pak kun je er nette leren schoenen in het zwart, cognac (bruin), grijs of blauw onder dragen.

feestdagen mannen kleding trends stijl

Smart: een pantalon met blouse of trui met de feestdagen

Je hoeft natuurlijk niet per se een maatpak aan te trekken met de feestdagen. Om netjes maar iets meer casual gekleed te gaan, is er de smart look. Deze stijl zit tussen formeel en casual in. De look is stijlvol, maar heeft toch ook weer iets speels. Kies een nette maar hippe pantalon, zoals je die bijvoorbeeld bij s.Oliver kunt vinden. Zo’n pantalon kun je met van alles combineren, zelfs met kleren die je nog gewoon in de kast hebt liggen: je lievelingstrui of een vlotte blouse. Draag er je nette schoenen onder, of juist casual schoenen als je bijvoorbeeld een blouse draagt, en jouw smart look is helemaal compleet!

Casual Christmas of ongedwongen oud en nieuw

Wordt het voor kerst gewoon een simpel diner of voor oud en nieuw een gezellige borrel met vrienden, en wil je toch graag je spijkerbroek aantrekken, dan is de casual look zeker een geschikte optie. Door je jeans te combineren met een stijlvolle blouse en een strop- of vlinderdas kun je er alsnog netjes uitzien. De blouse stop je dan natuurlijk wel bij de broek in. Bij deze outfit horen uiteraard ook gepaste schoenen. Vorig jaar had New Republic al een toffe collectie en ook dit jaar stellen ze niet teleur.

feestdagen mannen kleding trends stijl

Kerstmis met de foute kersttrui

Ongetwijfeld heb je dit fenomeen al een keer voorbij zien komen: de foute kersttrui. Een trui vol met Minions, kerstbomen en rendieren, of een trui met de print van Drake’s Hotline Bling? Voor een foute kersttrui is alles mogelijk en niets te gek. Wil je graag een jolige kerst vieren, dan kun je ervoor kiezen om een wedstrijd te houden wie de foutste kersttrui kan vinden. Zo wordt de kerstviering niet alleen heel gezellig, maar ook nog eens humorvol. En je hebt naast met de kerst een prima excuus om de trui nóg een keer aan te trekken. Op 15 december is het namelijk National Ugly Christmas Sweater Day.

Wat voor soort feestdagen je ook gaat vieren, met bovenstaande tips in acht genomen zul je er ongetwijfeld goed uitzien!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram