5 Redenen om een Game PC te kopen

waarom game pc kopen

5 Redenen om een Game PC te kopen

Waarom een Game PC kopen als er game consoles zijn? Vergis je niet, een gaming-pc heeft veel voordelen en wij geven je vijf belangrijke!

waarom game pc kopen

Gamen op de PC is voor sommigen de normaalste zaak op de wereld, maar voor anderen is dit moeilijk voor te stellen met de Xbox, Playstation en Nintendo tot de beschikking. PC-gaming biedt echter heel wat moois.

Voor de fanatieke gamers onder ons is een game computer eigenlijk een must. Het is bij uitstek het ultieme platform voor games, dankzij de ongelimiteerde mogelijkheden. Veel meer dan bij een game console, die technisch gezien vele sneller gedateerd is.

Zelfs met een iets goedkopere Game PC beschik je over veel meer mogelijkheden en draai je zonder enige moeite de nieuwste games op de hoogste kwaliteit.

5. Grafische superkwaliteit

Een van de meest bekende argumenten om op de PC te gamen gaat om de grafische kwaliteit van games op de PC. De grafische opties bieden veel meer mogelijkheden dan een console om het maximale uit een game te halen. Denk aan diepte en scherpte van textuur, omgevingsdetails die realistischer worden.

Grafisch gezien beschikt een PC simpelweg over aanzienlijk meer kracht dan een console, wat betekent dat een veel hogere resolutie mogelijk is. Dit zorgt uiteindelijk voor een veel fraaiere game-ervaring.

game pc kopen computer

4. Besturing met muis en toetsenbord

Alhoewel je natuurlijk heel gemakkelijk een controller kunt aansluiten, speel je op de PC van oudsher met behulp van een muis en toetsenbord. Dit lijkt wellicht onhandig, maar het is een must voor sommige games. Denk aan games waarbij je veel units en shortcuts nodig hebt. Een toetsenbord zal uiteindelijk voelen als een verrijking!

Veel gamers die First Person Shooters spelen, zoals Call of Duty, geven zelfs de voorkeur aan muis en toetsenbord op de PC! Sommige games zijn nu eenmaal veel toffer en beter op de gaming-PC.

game pc kopen computer

3. Online gamen gratis

Los van je console en nieuw aangeschafte videogames, zijn er meer kosten die we maken om te gamen. Denk alleen al aan FIFA online spelen op de PlayStation 4 of Xbox One en je begrijpt wat we bedoelen. Betalen voor packs is één ding, maar ondertussen betalen we ook voor online multiplayer.

game pc kopen computerOp de PC heb je in principe weinig tot geen last van dit fenomeen. De meeste games zijn online gratis te spelen, en dan ook als het om multiplayer modus gaat. Aan het eind van de maand bespaar je dus ook als je PC-games speelt. Dit is nog niet alles echter qua geld besparen!

2. Gamekeys > videogames

Alhoewel je op de console tegenwoordig natuurlijk ook games kunt download uit de online stores, kopen de meeste gamers altijd een fysieke game. Bij de PC gebeurt dit eigenlijk al bijna niet meer. Geen doosjes meer opstapelen en bovendien mooie kortingen.

De nieuwste PC games koop je via diverse websites tegenwoordig heel voordelig. Zogeheten gamekeys worden – legaal – aangeboden tegen scherpe prijzen en zo haal je nieuwe spellen voor veel minder. Vooral de Football Manager spelers onder ons zijn bekend met bijvoorbeeld Steam. Met behulp van de gamekey kun je gemakkelijk de game downloaden en installeren via Steam, waarna je direct kunt spelen.

game pc computer

1. Exclusieve games

Als je al over een console beschikt, dan weet je dat er regelmatig exclusives uitkomen, speciaal gemaakt voor desbetreffende console. Voor de PC is dit niet anders en dat maakt het voor veel gamers – gezien de ontzettend goede titels – al een reden op zich om te kiezen voor een gaming computer.

Game PC kopen

game pc kopen computerGamen op de PC scheelt dus tijd, ruimte en geld. Bovendien zal je game experience veel indrukwekkender en van hogere kwaliteit zijn dan met een console. Dit dankzij veel werkgeheugen, een razendsnelle processor en een krachtige videokaart.

Er zijn al met al voldoende belangrijke redenen om een game computer aan te schaffen, dus laat ons weten of jij de overstap gaat maken!

 

Post a Comment

#Volg ons op Instagram