Europa’s eerste restaurant onder water ligt in Noorwegen en heet ‘Under’

Europa’s eerste restaurant onder water ligt in Noorwegen en heet ‘Under’

Europa’s eerste restaurant onder water ligt in Noorwegen en heet treffend Under. Ontdek de betonnen monoliet ondergedompeld in het Noorse water.

Under restaurant onderwater Noorwegen Snøhetta

Het gerenommeerde architectenbureau en design studio Snøhetta heeft conceptfoto’s onthuld van zijn geplande onderwaterrestaurant. Gelegen in Noorwegen, krijgt het de passende naam ‘Under’.

Gelegen aan het zuidelijkste puntje van de Noorse kust, in de buurt van het dorp Båly, is het restaurant ontworpen als een betonnen monoliet die gedeeltelijk in de zee wordt ondergedompeld.

De eetgelegenheid biedt de gasten een unieke, indrukwekkende ervaring die alle vijf zintuigen maximaal zal prikkelen. Een schitterende selectie van lokaal gevangen kreeften, kabeljauw, mosselen en andere zeevruchten worden aangeboden in de eetruimte op het laagste niveau van het restaurant.

Bovendien biedt een champagnebar tussen de kust en de oceaan gasten een blik op de uitgestrekte zeebodem waar de eethoek zich bevindt.

Under restaurant onderwater Noorwegen Snøhetta

Wat het decor betreft, heeft Snøhetta het interieur verpakt met donkere tinten van blauw en greens, die de natuurlijke omgeving weerspiegelen. Niet te vergeten, een onderzoekscentrum voor mariene biologie bevindt zich ook binnen de concrete structuur, die is toegewijd aan het analyseren van een breed scala aan organismen in de Noorse zee.

Geniet van de beelden en bezoek de officiële website van Snøhetta voor meer info over Under restaurant.

Under restaurant onderwater Noorwegen Snøhetta

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram