Denham X Art Comes First (A.C.F.) collectie

Denham X Art Comes First (A.C.F.) collectie

denham-art-comes-first-acf-collectie

Vandaag presenteren we de exclusieve samenwerking tussen de invloedrijke ontwerpers Sam Lamber en Shaka Maidoh van A.C.F. en het Nederlandse premium denim merk DENHAM. Maak kennis met de Denham X Art Comes First (A.C.F.) collectie..

Voor Denham’s House Guest Artist serie nodigt het merk invloedrijke ontwerpers, stylisten en allround creatievelingen uit en ditmaal is het samenwerkingsproject met Sam Lambert en Shaka Maidoh van Art Comes First.

Het designteam van Denham vroeg Sam en Shaka om een eigen, unieke draai aan de kenmerkende Denham-stijl te geven.

De eigen collectie van A.C.F.: Aves ces Frères, focust zich dit seizoen op de kracht en symbolisatie van zwart. Logisch gevolg is dat dit tevens terugkomt in het Denham-project. Daarbij geldt bij Denham het credo: “If it’s not indigo, it’s black”.

De ervaring van het duo als getrainde kleermakers op het Londense Savile Row, resulteert in stijlen zoals die van de Rhys Oxford, waarbij formele marcela-katoen wordt gebruikt op de iconische schouderstukken. Op de knopen zijn vervolgens gewaagde zwarte accenten toegevoegd.

denham-art-comes-first-acf-collectie-1

Daarnaast krijgt de Bolt jean, een echte Denham klassieker, onopvallende blinde ritsen om het silhouet van de jean naar een nieuw level te tillen. Deze monochrome rock-and-roll vibe blijft eveneens aanwezig bij items als de Gusset sweat, Tubular Tee, Chore Jacket en de zwarte Bolt en Crop jeans.

De collectie wordt 15 september met A.C.F. gelanceerd in de Denham’s mens store (Prinsengracht 495, Amsterdam).

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram