De geschiedenis van Ford auto’s

Oude Ford auto

De geschiedenis van Ford auto’s

Oude Ford autoFord is een Amerikaans autobedrijf wat in de jaren ’60 vooral bekend is geworden door de Mustang. Nu kennen we het vooral als het eerste autobedrijf dat met een lopende band auto’s produceerde. Daardoor kon Ford veel auto’s in een korte tijd verkopen.

Henry Ford
De bedenker van de aller eerste Ford is Henry. Dit was een boerenzoon wiens vader het liefst had dat hij in de agrarische sector ging werken. Henry had een grote liefde voor techniek en ging daarom werken bij een stoommachine fabriek waar hij veel over techniek leerde. In 1893 bouwde hij zijn eerste viertaktmotor en in 1896 maakte hij de eerste auto.

Ford Motor Company
Henry Ford heeft meerdere bedrijven gehad voor The Ford Motor Company. Deze waren niet zo succesvol en de meeste werken zelfs failliet verklaard. The Ford Motor Company werd in 1903 opgericht en was een succesvol bedrijf. In de WOll heeft de Amerikaanse fabriek een tijdje dienst gedaan als producten van leger tanks en wapens. Henry Ford was echter geen fan van oorlog, dus zodra die over was ging hij verder met de productie van auto’s en de vele Ford onderdelen.

Ford Mustang
Een van de bekendste en meest geliefde auto’s van Ford is de Mustang. Er zijn over de jaren meerdere modellen van deze auto uitgebracht en zelfs het laatste model uit 2006 is ook in Nederland een redelijk succes. De Ford Mustang is zo populair omdat hij vergeleken met modellen uit dezelfde klassen relatief goedkoop is. Tegenwoordig is de Mustang een geliefde auto voor hobbisten. Liefhebbers kopen een oude Mustang en knappen deze op. Met websites als Mijnautoonderdelen.nl is dit relatief makkelijk om te doen.

De Ford Ka
Een van de populairste Ford auto’s nu is de Ford Ka. Deze auto wordt is speciaal voor in de stad ontworpen. Hij is klein en behendig en dar zorgt ervoor dat sportwagen liefhebbers het nog wel eens een boodschappenwagen noemen. Toch blijft dit een van de best verkochte modellen van deze tijd.

Bron foto Ford:

www.flickr.com/photos/vermazeren/5582050990/

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram