Ford gebruikt de 1965-styling voor 60-jarig jubileumpakket van nieuwe Mustang

ford mustang 60th anniversary package

Ford gebruikt de 1965-styling voor 60-jarig jubileumpakket van nieuwe Mustang

De nieuwe Ford Mustang 60th Anniversary Package gebruikt de 1965-styling en is gelimiteerd tot 1.965 exemplaren.

ford mustang 60th anniversary package

Ford heeft een limited edition Mustang 60th Anniversary Package onthuld, dat een mix van klassieke stijl en moderne prestaties belooft. Deze speciale editie, die de geest van de originele Mustang uit 1965 weerspiegelt, is treffend beperkt tot 1.965 exemplaren, wat het debuutjaar van het model weerspiegelt.

De jubileumeditie zal beschikbaar zijn op het 2025 Mustang GT Premium-model, zowel in coupé- als cabrioletuitvoering. Opvallend is dat de speciale editie ontwerpelementen bevat die zijn geïnspireerd op de Mustang van de eerste generatie, waaronder opvallende spatbordbadges, strepen op het dorpelpaneel en een uniek wielontwerp dat doet denken aan de jaren zestig.

“Het design-DNA van Mustang is nog nooit zo sterk en duurzaam geweest”, zegt Matt Simpson, General Manager van Ford Enthusiast Vehicles. “We hebben historische elementen in het moderne weefsel van de Mustang geweven om zijn iconische status over generaties heen te vieren.”

De belangrijkste kenmerken van het Mustang 60th Anniversary-pakket zijn onder meer exclusieve badges die doen denken aan de Mustang cloisonné-badges uit 1965, unieke 20-inch wielen in Dark Gravity Grey met helder bewerkte details en optionele zijstickers in Iconic Silver of Vermillion Red. Het pakket introduceert ook een nieuw grille-ontwerp, met neusgaten met zilveren accenten die dienen als functionele luchtinlaten, waardoor de prestatie-esthetiek van de auto wordt verbeterd.

Het interieur van het jubileummodel schuwt luxe niet en biedt opties als de kleuren Space Grey, Carmine Red of Black Onyx – compleet met een exclusief serienummer-embleem dat het instrumentenpaneel siert, wat de verzamelstatus van de auto benadrukt. Bovendien heeft Ford een software-update uitgebracht waarmee Mustang-eigenaren hun auto een vintage look kunnen geven met een op de jaren 60 geïnspireerd digitaal instrumentenpaneel.

Ford heeft ook de exterieurkleuren van de auto aangepast met klassieke tinten zoals Wimbledon White, Race Red en het nieuwe Vapor Blue, zodat liefhebbers een kleurenschema kunnen kiezen dat het beste bij hun stijl past.

Stefan Taylor, Senior Designer bij Ford, benadrukte de zorg die is besteed aan het combineren van nostalgie met moderniteit. “Tijdens het ontwerpproces hebben we de fijn gedetailleerde elementen van de Mustang uit 1965 nauwkeurig onderzocht,” legde hij uit, en voegde eraan toe: “Ons doel was om de essentie van het model uit ’65 vast te leggen en tegelijkertijd de gevestigde reputatie van de Mustang als hedendaagse sportwagen te versterken.”

ford mustang 60th anniversary package

ford mustang 60th anniversary package

ford mustang 60th anniversary package

ford mustang 60th anniversary package

ford mustang 60th anniversary package

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram