Op Air Jordan 1 geïnspireerde 2022 Ford GT gaat onder de hamer

Air Jordan 1 2022 Ford GT veiling

Op Air Jordan 1 geïnspireerde 2022 Ford GT gaat onder de hamer

Een op de Air Jordan 1 sneaker geïnspireerde 2022 Ford GT gaat naar de veiling. De auto is gecustomized met de Ford Design Kit.

Air Jordan 1 2022 Ford GT veiling

Een unieke 2022 Ford GT, geïnspireerd op de iconische Nike Air Jordan 1, wordt geveild via RM Sotheby’s. Deze supercar met fabrieksopties, met serienummer N085, heeft een opvallend exterieurkleurenschema ‘Nadal Red’ en ‘Frozen White’, een eerbetoon aan de originele Air Jordan 1 ‘Chicago’, gelanceerd in 1985.

De auto, een Canadees leveringsmodel, beschikt over $90.700 aan optionele uitrusting en wordt geleverd met een indrukwekkende reeks documentatie, waaronder een Ford Design Kit, bouwcorrespondentie, montagefoto’s en de originele raamsticker. Met slechts 265 kilometer op de teller is deze GT zorgvuldig onderhouden in een bijna nieuwstaat.

De GT van Ford is sinds zijn schokkende onthulling op de Detroit Auto Show in 2015 een symbool van autotalent. De GT, die in het geheim werd ontwikkeld, wilde domineren op de weg en op het circuit en behaalde met succes de eerste plaats in zijn klasse tijdens de 24 uur van Le Mans 2016. In tegenstelling tot zijn V8-voorgangers wordt deze GT aangedreven door een 647 pk sterke, twin-turbo, 3,5 liter EcoBoost V-6-motor, die een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 3 seconden mogelijk maakt, met een topsnelheid van 350 km/u.

Het ontwerp van de 2022 GT markeert een revolutionaire afwijking van zijn voorgangers, met een focus op aerodynamische efficiëntie en lichtgewicht constructie. De futuristische carrosserie is voorzien van innovatieve luchtbogen, die de luchtstroom optimaliseren en de neerwaartse kracht maximaliseren zonder afbreuk te doen aan de esthetische aantrekkingskracht van de auto.

Het strenge aanvraagproces van Ford voor de aanschaf van een GT, gecombineerd met de beperkte productierun van slechts 1.350 exemplaren tot modeljaar 2022, heeft van deze supercar een zeldzaam en zeer gewild model gemaakt onder autoliefhebbers en verzamelaars.

De connectie van deze specifieke GT met de Air Jordan 1 sneaker is een bewijs van de dubbele passie van de eigenaar voor auto’s en schoenen, wat resulteert in een voertuig dat zowel onderscheidend als dynamisch is. Het gedurfde kleurenpalet van het exterieur, aangevuld met glanzend zwarte onderste elementen en rode remklauwen, vloeit naadloos over in het interieur, dat is voorzien van rood-wit gestreepte stoelen en rode schakelpeddels.

Opvallend is dat deze op de Air Jordan 1 geïnspireerde 2022 Ford GT op 31 mei zal worden geveild via RM Sotheby’s, als onderdeel van de komende Dare to Dream Collection Sale – die een aanzienlijk assortiment zeldzame voertuigen, sneakers en andere verzamelobjecten bevat.

Air Jordan 1 2022 Ford GT veiling

Air Jordan 1 2022 Ford GT veiling

Air Jordan 1 2022 Ford GT veiling

Air Jordan 1 2022 Ford GT veiling

Air Jordan 1 2022 Ford GT veiling

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram