Zeldzame TAG Heuer Carrera Sunray DX wordt geveild door Sotheby’s

TAG Heuer Carrera Sunray DX veiling Sotheby's

Zeldzame TAG Heuer Carrera Sunray DX wordt geveild door Sotheby’s

Een zeldzame TAG Heuer Carrera Sunray DX wordt geveild door Sotheby’s. Naar verluidt een van de weinige exemplaren ooit op een veiling.

TAG Heuer Carrera Sunray DX veiling Sotheby's

Sotheby’s heeft onthuld dat een zeldzaam exemplaar van de Heuer Carrera Sunray DX beschikbaar zal komen op een veiling tijdens het debuut-event van ModaMiami – een evenement waar ongeveer 50 andere kavels van uurwerken zullen worden tentoongesteld, naast een aanzienlijk assortiment zeldzame auto’s en luxe goederen.

Dit zeldzame horloge dankt zijn naam aan Sunray DX, een van de grootste oliemaatschappijen in de jaren ’60 en een belangrijke sponsor van de autoraces in die periode. Het bedrijf startte uiteindelijk in 1966 een autosportteam, in samenwerking met Don Yenko, vooral bekend door de creatie van de “Yenko Camaro”, een krachtige versie van de Chevrolet Camaro.

Het uurwerk werd slechts een jaar later, in 1967, speciaal gemaakt ter ere van het door de L-88 Corvette aangedreven raceteam van Sunray DX. Wat dit kavel nog belangrijker maakt, is de herkomst, waarbij de verkoper, Gary Goss, een origineel lid is van het Sunray DX-team.

Het bieden op het uurwerk begint op 29 februari en loopt tot en met 12 maart. De verkoopschattingen lopen op tot $25.000, omdat het horloge het enige bekende exemplaar is dat op de veiling komt. De enige recente verkoop van de Sunray DX is een privéverkoop aan het TAG Heuer-museum.

Degenen die hopen een glimp op te vangen van de TAG Heuer Carrera Sunray DX kunnen naar ModaMiami gaan, dat van 1 tot en met 2 maart plaatsvindt in het Biltmore Hotel in Coral Gables, Florida.

TAG Heuer Carrera Sunray DX veiling Sotheby's

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram