Piaget blaast iconische Polo 79 nieuw leven in met geegoud

Piaget Polo 79

Piaget blaast iconische Polo 79 nieuw leven in met geegoud

De nieuwe en iconische Piaget Polo 79 is onthuld in geelgoud en viert de 150e verjaardag van het luxe horlogehuis.

Piaget Polo 79

Ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van Piaget heeft het luxe horlogehuis de heropleving aangekondigd van een gouden Polo-referentie die de glamour en sport-chique geest van de jaren ’80 belichaamt.

Het nieuwe model, een vrijwel identieke reproductie van het Polo-horloge uit 1979, heeft niet alleen een vertrouwd en nostalgisch ontwerp, maar heeft ook een naam die dient als eerbetoon aan het origineel. Van de armband en de kast tot de wijzerplaat en het hele uurwerk, alles draagt het kenmerkende gadroon-patroon van het merk en is volledig gepantserd in 18k geel goud, terwijl het slechts 200 gram weegt.

Hoewel de Piaget Polo 79 zeker in het oog springt, houdt hij extra verfraaiing tot het minimum beperkt. Op de wijzerplaat zijn de urenmarkeringen en minutenmarkeringen weergegeven in tonale gestippelde gravures, met alleen het logo van Piaget en bijpassende dauphine-wijzers erop.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Piaget (@piaget)

Ondanks zijn weelderige uiterlijk werd het originele exemplaar tijdens de eerste release geadverteerd als “het ultieme sporthorloge van de wereld”, omdat het zowel schokbestendig als waterdicht was. De hedendaagse recreatie heeft zijn kloppend hart geüpgraded naar het zelfopwindende 1200P1 Manufacture-uurwerk. Het ingewikkeld vervaardigde kaliber is te zien aan de open achterkant van de kast, allemaal ingekapseld in de slanke kast van 38 mm met een dikte van slechts 7,45 mm.

Er is bevestigd dat de Piaget Polo 79 een gelimiteerde productie van 79 exemplaren heeft, met een aanbevolen prijskaartje van $ 73.000. Lees meer over het uurwerk via de officiële website.

Piaget Polo 79

Piaget Polo 79

Piaget Polo 79

Piaget Polo 79

Piaget Polo 79

Piaget Polo 79

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram