Richard Mille’s RM 037-collectie biedt technische details, innovatie en eclectisch design

Richard Mille RM 037

Richard Mille’s RM 037-collectie biedt technische details, innovatie en eclectisch design

Richard Mille RM 037-collectie biedt technische details, innovatie en eclectisch design. Elk uurwerk komt met automatisch in-house kaliber.

Richard Mille RM 037

Dit seizoen werpt Richard Mille een licht op de iconen van de RM 037-lijn: de ceramic, red gold en de Gold Carbon TPT-modellen.

Het RM 037-horloge is allereerst een waar teken van zijn toewijding aan het vervaardigen van damesuurwerken en belichaamt de technische flair van het merk. Hij biedt tegelijkertijd een slanke behuizing en band. Een van de meest onderscheidende kenmerken van het model is de basisplaat van het geskeletteerde uurwerk met drie instellingen, een beschermend kroonsysteem en een automatisch opwindbaar kaliber CRMA1, samengevoegd in de emblematische vorm van de tonneaukast.

Door veel aandacht te besteden aan mechanische details en aan het algehele uiterlijk, beschikt het uurwerk over end-to-end innovatie die te zien is in de daaropvolgende Richard Mille-modellen.

Sinds de eerste release in 2014 heeft de RM 037 een aantal ontwerpaanpassingen ondergaan als een manier voor Richard Mille om de unieke compositie op speelse wijze te interpreteren. Het smakelijke Bonbon-model, uitgebracht in 2019, is misschien wel de meest gedurfde aanpassing tot nu toe en brengt het model naar een nieuw domein van de horologie.

“Voor mij was het een kans om los te laten en met plezier terug te kijken op mijn jeugd”, legt Cécile Guenat, directeur creatie en ontwikkeling bij Richard Mille, uit. “Desalniettemin was het een ambitieus gedurfd project dat 18 maanden ontwikkeling in beslag nam en dat volledig trouw bleef aan de geest van Richard Mille – een merk dat niet bang is om met traditie te breken.”

Richard Mille RM 037

Binnen de samengestelde collectie is het echter de Gold Carbon TPT die opvalt door de samensmelting van het composietmateriaal en het edelmetaal. De mix van materialen geeft het horloge niet alleen een lichtgewicht maar toch duurzame kwaliteit, maar zorgt ook voor een hybride look die donkere damasceense patronen in evenwicht brengt met de gloed van bladgoud.

Naast de Gold Carbon TPT-versie bevat de collectie ook twee slankere uitvoeringen van de RM 037, waaronder de keramische lunette en het roodgouden uurwerk met edelstenen. De witte keramische rand RM 037 heeft een gepolijste en verfijnde uitstraling. Versterkt door een zeer krasbestendige laag en dunne roodgouden kastband, leent het zich perfect voor draagbaarheid in elke omgeving. Ondertussen onderschrijft de met sneeuw bedekte roodgouden versie een meer overdreven gevoel. Op de roodgouden behuizing zijn rijen diamanten gezet rond een dial met sierstenen van onyx, parelmoer en jaspis.

Door de drie eclectische ontwerpen naast elkaar te presenteren, laat Richard Mille zien hoe de RM 037-lijn een veelzijdig sjabloon biedt voor voortdurende vooruitgang in functionaliteit en esthetiek. Bekijk de samengestelde Richard Mille RM 037-horloges in de beelden hieronder en ga naar de website voor meer informatie over de RM 037-collectie en andere uurwerken van het merk.

Richard Mille RM 037

Richard Mille RM 037

Richard Mille RM 037

Richard Mille RM 037

Richard Mille RM 037

Richard Mille RM 037

Richard Mille RM 037

Richard Mille RM 037

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram