McLaren vervangt zijn GT door de geheel nieuwe GTS van 626 pk

McLaren GTS

McLaren vervangt zijn GT door de geheel nieuwe GTS van 626 pk

De McLaren GT wordt vervangen door de geheel nieuwe McLaren GTS met 626 pk. Een mix van prestaties en dagelijks rijcomfort.

McLaren GTS

McLaren heeft zijn nieuwste creatie onthuld, de GTS – een vervanger voor zijn GT, ontworpen om een mix van prestaties en dagelijkse rijeigenschappen te bieden, allemaal ondersteund door zijn koolstofvezeltechnologie.

Het hart van de GTS wordt gevormd door een 4,0 liter V8-motor met dubbele turbocompressor, die nu is verbeterd en een indrukwekkend vermogen van 626 pk levert, ongeveer 14 pk meer dan zijn voorganger. Dit vermogen, gecombineerd met een vederlicht gewicht van slechts 3.351 kg, geeft de GTS een toonaangevende vermogen-gewichtsverhouding van 412 pk per ton. Deze cijfers vertalen zich in indrukwekkende prestatiemogelijkheden, waardoor de GTS in slechts 3,1 seconden van 0 naar 100 km/u en in 8,9 seconden van 0 naar 200 km/u kan sprinten.

Het ontwerp van de GTS is een bewijs van McLaren’s streven naar functionele schoonheid. Het voertuig behoudt de lijnen van de GT, met nieuwe verbeteringen voor een assertiever uiterlijk. De voorkant heeft een bijgewerkte ‘hamerhead’-stijl en een nieuwe onderste bumper met meer uitgesproken luchtinlaten, waardoor de luchtstroom en koeling worden verbeterd. Aan de achterkant dragen grotere luchtinlaten bij aan de gespierde esthetiek van de auto en bevorderen ze de motorprestaties.

McLaren heeft zich ook gefocust op het verminderen van het gewicht en het zwaartepunt van de GTS, bereikt door een dakpaneel gemaakt van gerecyclede koolstofvezel en een bovenstructuur van koolstofvezel aan de achterkant. Deze innovaties dragen niet alleen bij aan de prestaties van de auto, maar zorgen ook voor een wendbaardere rijervaring.

McLaren beweert dat de GTS een opwindende en comfortabele rijervaring biedt die geschikt is voor zowel circuitmomenten als dagelijks woon-werkverkeer – grotendeels dankzij het adaptieve ophangingssysteem, de standaard koolstofkeramische remmen en de nauwkeurige besturing. Het interieur is net zo indrukwekkend en biedt een reeks nieuwe bekledingsopties, waaronder stoelen in Softgrain anilineleder met dubbele biezen en contrasterende stiksels. Bijkomende updates zijn onder meer het exterieurdesign met nieuwe componenten afgewerkt in glanzend zwart en personalisatieopties zoals de nieuwe ‘Lava Grey’-lak.

“De nieuwe McLaren GTS biedt een ongeëvenaarde mix van McLaren-rijdynamiek en -prestaties, met verfijning en functionaliteit. Als je een echte supercar-rijervaring wilt, biedt de GTS dat; wanneer u ontspannen een langere reis wilt maken of met bagage een weekendje weg wilt, is de GTS een ideale metgezel. Dit is een auto die trouw is aan het race-DNA van McLaren, maar met meerdere mogelijkheden”, aldus Michael Leiters, CEO van McLaren Automotive.

Op het moment van schrijven zijn de reserveringen voor de nieuwe McLaren GTS mogelijk, beschikbaar via aanvraag op de officiële site, met leveringen die ergens in 2024 worden verwacht.

McLaren GTS

McLaren GTS

McLaren GTS

McLaren GTS

McLaren GTS

McLaren GTS

McLaren GTS

McLaren GTS

McLaren GTS

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram