FEESTDAGEN: Dé whisky cadeautip van dit jaar is de prachtige limited edition Aberfeldy 25 y.o. 125th Anniversary

limited edition ABERFELDY 25 y.o. 125th Anniversary

FEESTDAGEN: Dé whisky cadeautip van dit jaar is de prachtige limited edition Aberfeldy 25 y.o. 125th Anniversary

De ultieme whisky cadeautip voor de aankomende feestdagen? De nieuwe limited edition Aberfeldy 25 y.o. 125th Anniversary.

limited edition ABERFELDY 25 y.o. 125th Anniversary

Met de feestdagen om de hoek is het tijd om na te denken over geschenken die echt indruk maken. Voor de liefhebbers van fijne whisky is er dit seizoen geen beter cadeau dan de Aberfeldy 25 y.o. 125th Anniversary. Deze limited edition single malt whisky is niet alleen een eerbetoon aan vakmanschap en erfgoed, maar ook een viering van 125 jaar puur genot. Een tijdloos geschenk voor jezelf of een dierbare.

Voor hen die nog niet helemaal bekend zijn met dit fraaie merk, Aberfeldy is een single malt-distilleerderij uit de Schotse Hooglanden, 125 jaar geleden opgericht door John Alexander Dewar. Hiermee was de Schot een ware pionier en legde hij als één van de eerste Whisky Baronnen de basis voor de moderne Schotse whiskywereld.

Dewar en zijn opvolging zijn sindsdien vakkundig bezig geweest de beste smaak en kwaliteit te creëren midden in het hart van Schotland, waar de hoogste berg van Perthshire, de diepste loch en de langste vallei samenkomen. Anno heden staat Aberfeldy bekend om zijn voortreffelijke Highland malt, die met zijn zachte, rijke karakter sterk heeft bijgedragen aan de modernisering van de Highland-stijl in de 20e eeuw.

Om hun 125 jarige jubileum te vieren, heeft dit authentieke Schotse merk nu een exclusieve editie van een 25 jaar oude whisky gebotteld en verpakt in een collector’s item-verpakking.

Het verhaal achter de fles

De Aberfeldy 25 year Year Old is meer dan alleen een drank; het is een reis door de tijd. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1898 heeft Aberfeldy zich gevestigd als een icoon in de wereld van Schotse whisky. Deze jubileumeditie, uitgebracht ter ere van het 125-jarig bestaan, is doordrenkt met traditie en vakmanschap.

limited edition ABERFELDY 25 y.o. 125th Anniversary

Proef de tijd

Wat deze whisky zo bijzonder maakt, is de zorgvuldige rijping van 25 jaar. Gedurende een kwart eeuw heeft de Aberfeldy 25 Year Old zich ontwikkeld, elk jaar doordrenkt met de rijke smaken van Oloroso-sherryvaten, die het rijke en fruitige karakter versterkten en voor een heerlijke kruidige toon zorgden. Het resultaat is een verfijnde en gebalanceerde whisky, honingachtig en wasachtig, die de complexiteit van de tijd weerspiegelt.

Smaakvol genieten

Bij het proeven van de limited edition ABERFELDY 25 y.o. 125th Anniversary word je direct getransporteerd naar een wereld van luxe en genot. De eerste indrukken zijn zoet en uitnodigend, met rijke en sappige tonen van Highland-honing en wilde aardbeien. Naarmate de whisky zich ontvouwt proef je de rijpe perziken opgewarmd door de zon. Wat volgt is een ontwikkeling met cacaopoeder, romige karamel en een kruidige kaneelafdronk.

Elke slok is als een reis door de Schotse hooglanden, waar de tijd lijkt te vertragen en je kunt genieten van de rijke smaken die zich ontvouwen.

Een collector’s item

De limited edition ABERFELDY 25 y.o. 125th Anniversary-fles is dankzij zijn bijzondere inhoud, maar ook fraaie goudkleurige label en doos, een waar collector’s item. Met een beperkte oplage wereldwijd, is elke fles genummerd en voorzien van een unieke authenticiteitscertificaat. Het bezit van deze jubileumeditie is niet alleen het bezit van een geweldige whisky; het is het bezit van een stuk geschiedenis, een eerbetoon aan 125 jaar toewijding aan excellentie.

De prachtige verpakking straalt de luxe uit die de inhoud belooft. Verfijning en goede smaak. De diepe amberkleur van de whisky schittert bovendien door het kristalheldere glas, waardoor elke fles een kunstwerk op zich is.

limited edition ABERFELDY 25 y.o. 125th Anniversary

Het perfecte geschenk: de limited edition ABERFELDY 25 y.o. 125th Anniversary bestellen

Waarom de limited edition ABERFELDY 25 y.o. 125th Anniversary het perfecte geschenk is voor de feestdagen lijkt inmiddels helder. We hebben het hier over een whisky-ervaring die waardering en eigenlijk ook wel wat liefde toont aan de ontvanger. Of het nu voor een familielid, vriend of zakelijke relatie is – of voor jezelf – deze limited edition whisky laat een blijvende indruk achter.

Wacht niet langer tot deze limited edition uitverkocht is en maak de aankomende feestdagen onvergetelijk voor jouw vader, broer, vriend, zakenrelatie of andere dierbare die whisky zo enorm kan waarderen. Bestel de ABERFELDY 25 y.o. 125th Anniversary vandaag nog en haal dit tijdloze geschenk van elegantie en verfijning in huis.

De exclusieve botteling is nu wereldwijd verkrijgbaar in een speciale verpakking voor €499,99 en te koop via de webshop van de distilleerderij.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

limited edition ABERFELDY 25 y.o. 125th Anniversary

Een prachtig alternatief cadeau: Aberfeldy 12 Years Goldbar

Wie de limited edition Aberfeldy 25 y.o. 125th Anniversary misloopt, niet getreurd. Het whiskymerk heeft nog iets anders in petto voor de liefhebber. Alleen tijdens de aankomende feestdagen biedt Aberfeldy de speciale Goldbar aan. Dit is de Aberfeldy 12 years single malt Scotch whisky verpakt in een luxe gouden case.

Ook op eikenhouten vaten of oude sherryvaten gerijpt, heeft de Aberfeldy 12Y premium single malt Scotch whisky een herkenbare smaak. Dankzij het zuiverste water en de fijnste gemoute gerst ervaar je als drinker een zoete, honingachtige smaak met tonen van vanille, toffee en een vleugje rook. Perfect om puur te drinken, maar ook in een Aberfeldy gold fashioned. Dat recept vind je onderaan.

Deze speciale editie Aberfeldy 12 Years Goldbar is eveneens hét perfecte geschenk voor de feestdagen en is nu te koop voor €43,99 bij verschillende slijterijen.

limited edition ABERFELDY 12 yo gold bar

GOLD FASHIONED

Ingrediënten

  • 50 ml ABERFELDY 12 JAAR OUD
  • 2 scheutjes Angostura-bitters
  • 2 scheutjes sinaasappelbitters ● Sinasappelschil

Bereiding

  1. Voeg de honing, bitters en ABERFELDY 12 JAAR OUD toe aan een mengglas.
  2. Voeg ijs toe en roer om te verdunnen.
  3. Giet in een whiskeyglas.
  4. Snijd een stukje sinaasappelschil en druk de oliën uit boven het drankje uit, verwijder vervolgens de schil.

gold fashioned cocktail aberfeldy 12 yo gold bar

 


Geniet met mate. Geen 18, geen alcohol

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram