Badkamer verbouwen: Tips voor douchecabines, inloopdouches en douchewanden

badkamer verbouwen tips

Badkamer verbouwen: Tips voor douchecabines, inloopdouches en douchewanden

Ga je de badkamer verbouwen? Wij hebben een serie tips voor douchecabines, inloopdouches en douchewanden.

badkamer verbouwen tips

Een badkamerrenovatie is een van de meest bevredigende projecten die je in je huis kunt ondernemen. Het vernieuwen van je badkamer kan namelijk niet alleen de esthetiek van de ruimte verbeteren en sereniteit brengen, maar ook de functionaliteit ervan verhogen. Je dient dan wel met een aantal zaken rekening te houden.

Hieronder bespreken we enkele belangrijke punten die van belang zijn bij het opnieuw inrichten van je badkamer, met speciale aandacht voor douchecabines, inloopdouches en douchewanden.

1. Douchecabines:

Douchecabines zijn een veelvoorkomende aanpassingen bij badkamerverbouwingen vanwege hun ruimtebesparende ontwerp en esthetische waarde. Hier zijn enkele tips om de juiste douchecabine te kiezen:

  • Grootte en ruimte: Meet je badkamer zorgvuldig om de juiste maat voor de douchecabine te bepalen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte overblijft voor andere elementen zoals de wc, wastafel en opbergruimte.
  • Deurtype: Kies tussen schuifdeuren, draaideuren of vouwdeuren op basis van de beschikbare ruimte en persoonlijke voorkeur. Schuifdeuren zijn ideaal voor kleine badkamers, terwijl draaideuren een bredere opening bieden.
  • Materiaal: Douchecabines zijn verkrijgbaar in glas, acryl en andere materialen. Glas oogt modern en elegant, terwijl acryl lichter en gemakkelijker te onderhouden is. Glas met antikalkbehandeling is handig om kalkaanslag te voorkomen.

2. Inloopdouches:

Inloopdouches kopen behoren zeker ook tot de meeste badkamerverbouwingen. Het kan het verschil maken tussen een moderne en luxueuze badkamer of een gedateerd ogend geheel. Hier zijn enkele overwegingen bij het installeren van een inloopdouche:

  • Waterdichting: Een inloopdouche vereist een goede waterdichting om lekkages te voorkomen. Overweeg professionele hulp om ervoor te zorgen dat alles correct wordt afgedicht.
  • Vloertegels: Kies vloertegels met een goede antislipafwerking om uitglijden te voorkomen, vooral in een natte omgeving zoals een inloopdouche.
  • Douchegoot: Overweeg het gebruik van een douchegoot in plaats van een traditionele douchegoot. Dit zorgt voor een naadloze uitstraling en verbetert de afwatering.

badkamer verbouwen tips

3. Douchewanden:

Douchewanden spelen een cruciale rol in het bepalen van de stijl en functionaliteit van je badkamer. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van de juiste douche wanden:

  • Materiaalkeuze: Glas is een populaire keuze vanwege zijn transparantie en ruimtelijke uitstraling. Het maakt de badkamer ook lichter en ruimer. Tegelijkertijd zorgen materialen zoals tegels voor duurzaamheid en veelzijdigheid.
  • Onderhoudsgemak: Houd rekening met het onderhoudsgemak bij het kiezen van douchewanden. Materialen met een antikalkbehandeling vereisen minder schoonmaakinspanning.
  • Stijl en patroon: De stijl van de douchewanden kan je badkamertransformeren. Overweeg patronen, kleuren en afwerkingen die bij de algehele esthetiek van je badkamer passen.

Bij het opnieuw inrichten van je badkamer is het van cruciaal belang om een weloverwogen beslissing te nemen met betrekking tot douche cabines, inloopdouches en douche wanden. Neem de tijd om te plannen, meet je ruimte nauwkeurig en overweeg je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Een goed ontworpen badkamer zal niet alleen het dagelijkse leven verbeteren, maar ook de waarde van je huis verhogen.

Succes met je badkamer verbouwen!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram