TRAILER: A24-film ‘Occupied City’ speelt zich af in Amsterdam

A24 Occupied City trailer amsterdam film

TRAILER: A24-film ‘Occupied City’ speelt zich af in Amsterdam

De nieuwe A24-film Occupied City is geregisseerd door Steve McQueen en speelt zich af in Amsterdam.

Het lijkt erop dat het portfolio van A24 nooit eindigt, met films van hoog kaliber die consequent op het witte doek verschijnen. Nu heeft het onafhankelijke entertainmentbedrijf de trailer onthuld van de aankomende film Occupied City.

De film, geregisseerd en geproduceerd door Steve McQueen, is geïnspireerd op het boek van Bianca Stigter, Atlas of an Occupied City. Het verhaal beschrijft de rol van de Duitse bezetting van Amsterdam in de jaren veertig. In het bijzonder bespreekt het de onmenselijke daden begaan tegen de lokale Joodse gemeenschap – inclusief uitsluiting van het openbare leven, deportatie en meer. Om deze geschiedenis te illustreren beweegt de film zich door het huidige Amsterdam.

“Het verleden botst met ons precaire heden in de bravoure-documentaire Occupied City van Steve McQueen. McQueen maakt twee in elkaar grijpende portretten: een huis-aan-huis opgraving van de nazi-bezetting die zijn geadopteerde stad nog steeds achtervolgt, en een levendige reis door de laatste jaren van pandemie en protest. Wat naar voren komt is zowel verwoestend als levensbevestigend, een uitgebreide meditatie over herinnering, tijd en waar we naartoe gaan”, leest een A24-beschrijving.

Met een speelduur van vier uur en tweeëntwintig minuten zal Occupied City met de kerstdagen in de bioscoop verschijnen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram