De Rolex-prijzen blijven dalen op de tweedehandsmarkt, terwijl o.a. Cartier en Omega minder significante impact voelden.
De prijzen voor tweedehands Rolex-horloges bleven de afgelopen maand dalen, waardoor het merk achterop kwam bij concurrerende merken in de tweedehandsmarkt, zoals Cartier en Omega, evenals een aantal entry-level merken.
Volgens de Bloomberg Subdial Watch Index zag Rolex een daling van de marktprijzen met 2,2% als gevolg van de terughoudendheid van verzamelaars om topmodel uurwerken te kopen na een prijsstijging in 2021 en 2022.
Terwijl Rolex de grootste prijsdaling zag, rapporteerden ook alle andere horlogemakers negatieve resultaten. Omega-uurwerken, zoals de Speedmaster Moonwatch, daalden met 1,2%, terwijl de modellen van Cartier, waaronder de Tank en Santos, de kleinste daling van 0,4% behaalden. Tudor, het goedkopere familielid van Rolex, daalde met 1,8%.
Naast de grootste naammerken in de sector, noteerde een index van 100 nieuwere horlogelabels, met prijzen onder de € 9.000, ook een collectieve daling van ongeveer 0,8%. De gestage daling van de markt, die voor het eerst begon in april 2022 ná een recordstijging van de prijskaartjes voor toonaangevende horlogemakers, kan volgens het medium worden toegeschreven aan stijgende rentetarieven en het afbrokkelen van cryptocurrencies.
In de afgelopen zes maanden is de Bloomberg Subdial Watch Index, die gegevens rapporteert over de 50 meest verhandelde uurwerken, getuige geweest van een prijsdaling van 5%. De Entry-Level 100 Index rapporteerde in dezelfde periode een veel lichtere daling van slechts 0,7%.