Beleggen in whisky is de nieuwe trend

Beleggen in whisky

Beleggen in whisky is de nieuwe trend

Op zoek naar slimme investeringen? Beleggen in whisky is de nieuwe trend en lijkt een hele interessante optie.

Beleggen in whisky

Waan jezelf in de wereld van whisky. Deze geliefde drank is er niet alleen om te drinken, maar het vormt volgens velen ook een buitengewoon goede investeringskans. Beleggen in whisky is een populaire manier om je kapitaal uit te breiden, zelfs voor beginnende beleggers en investeerders met een kleiner vermogen. Hoe dat werkt leggen we je uit.

Waarom beleggen in whisky zo aantrekkelijk is

Naast kunstwerken, razendsnelle auto’s en luxe horloges staat whisky tegenwoordig aan de top als het aankomt op alternatieve investeringen. En dat is niet voor niets, want whisky, en dan met name Schotse single malt whisky, heeft als investering behoorlijk wat voordelen. In een notendop komt het neer op het eenvoudigste sommetje dat we kennen: combineer een grote vraag met een schaars product, en je product gaat in waarde omhoog.

Beleggen in Schotse single malt whisky

En dan hebben we het natuurlijk over de absolute basis van het beleggen in whisky. Want whisky, en dan met name Schotse single malt whisky, is niet zomaar een schaars en gewild product. Bij whisky draait alles om passie. Whisky gaat om smaak en stijl, en geen enkel vat is hetzelfde. Vooral aan het maken van Schotse single malt whisky zitten stevige regels verbonden. Zo dient de drank bijvoorbeeld minimaal drie jaar in een eiken vat te rijpen, zijn zoet- en smaakstoffen niet toegestaan en dient de whisky in Schotland gemaakt te zijn.

Er zijn echter nóg strengere regels waar Schotse whisky aan moet voldoen: de whisky mag alleen gemaakt worden van granen, water en gist, moet een minimaal alcoholpercentage van 40% hebben en moet gedistilleerd worden bij een alcoholpercentage dat lager is dan 94,8%. Al die regels zorgen ervoor dat niet iedere whisky zich een Schotse whisky mag noemen.

Dankzij de stijgende vraag, de blijvende schaarste – het rijpen van een whisky kan immers jaren duren – en de lage correlatie met andere financiële markten, schommelen de prijzen van Schotse single malt whisky minder dan die van bijvoorbeeld beursgenoteerde aandelen. Daardoor loop je door te beleggen in whisky minder risico. Historische resultaten liggen tussen de 5% en 20%.

Zelf beleggen in whisky? Zo ga je van start

Whisky is als investering al heel populair in de westerse wereld, maar ook in India en China trekt deze gedistilleerde drank aan als investeringsmogelijkheid. Mede daardoor heeft whisky als belegging het imago dat het, eigenlijk als net zo veel andere investeringsmogelijkheden, alleen voor de superrijken is. Maar beleggen in whisky werkt nét even anders en weet zich daarom populair te maken onder de particuliere belegger.

Je kunt met een gering budget al instappen in de wereld van whisky beleggingen. Daarvoor bestaat namelijk een speciaal handelsplatform waarop je precies kunt bijhouden welke flessen er te koop worden aangeboden en wat jouw portefeuille op dat moment waard is.

 


Let op, beleggen is nooit zonder risico. De informatie op deze website kan niet worden beschouwd als financieel of ander professioneel advies. Voor advies raden wij u aan altijd contact op te nemen met gekwalificeerde deskundigen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram