TRAILER: Makers van ‘Get Out’ komen met demonische horrorfilm ‘It Lives Inside’

It Lives Inside horrorfilm

TRAILER: Makers van ‘Get Out’ komen met demonische horrorfilm ‘It Lives Inside’

De makers van Get Out komen met de demonische horrorfilm It Lives Inside en de eerste trailer is nu te zien.

It Lives Inside is de nieuwste horrorfilm van de makers van Get Out en Us. De film werd afgelopen weekend gereleased in de VS en bemachtigde een plaats in de top 10 van de Amerikaanse box office charts, een primeur voor een regiedebuut van een Indiaas/Amerikaanse regisseur (Bishal Dutta) en voor een vrouwelijke hoofdrolspeelster van Indiase afkomst (Megan Suri).

It Lives Inside vertelt een uniek verhaal over Indiase demonische mythologie en moderne horror in een Amerikaanse highschool setting.

Synopsis

Sam (Megan Suri) wil niets liever dan erbij horen op haar Amerikaanse highschool en probeert haar Indiase familie en cultuur te verbergen. Tot Sam’s frustratie duikt haar oude beste vriendin Tamira ineens op met een mysterieuze glazen pot en begint zich steeds vreemder te gedragen. Sam is er klaar mee, gooit de pot stuk op de grond en daardoor wordt een eeuwenoude Indiase demoon ontketend. De gevolgen zijn gruwelijk en niemand is meer veilig. Kan Sam de demoon vernietigen en Tamira redden?

Regie & cast

De film is geregisseerd door Bishal Dutta, die hiermee zijn speelfilm regiedebuut maakt. Dutta haalde voor de film inspiratie uit zijn eigen jeugdervaring toen hij van India naar Amerika verhuisde en moest leren omgaan met het leven tussen twee culturen. Het verhaal is deels gebaseerd op demonen uit Indiase legendes en deels op een persoonlijk familieverhaal van Dutta’s grootvader.

De hoofdrol is weggelegd voor Megan Suri, bekend van o.a. de populaire Netflix Original serie Never Have I Ever en de speelfilm Missing. Andere rollen zijn weggelegd voor Betty Gabriel (Get Out, Unfriended: Dark Web, The Purge: Election Year) en de Indiase/Canadese acteurs Neeru Bajwa en Vik Sahay.

De horrorfilm is geproduceerd door QC Entertainment (Get Out, Us) in samenwerking met Brightlight Pictures.

It Lives Inside debuteerde op het South by Southwest filmfestival 2023 in Amerika en won daar de Audience Midnight Award. Op 28 september komt de demonische horrorfilm uit in de Nederlandse bioscoop.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram