Richard Mille onthult nieuwe RM 30-01 met ontkoppelbare rotor

Richard Mille RM 30-01

Richard Mille onthult nieuwe RM 30-01 met ontkoppelbare rotor

De nieuwe Richard Mille RM 30-01 komt met ontkoppelbare rotor, is opvolger van de RM 030 en is verkrijgbaar in twee varianten.

Richard Mille RM 30-01

Luxe horlogemaker Richard Mille heeft de release aangekondigd van de RM 30-01 Automatic Winding met ontkoppelbare rotor, een voorloper van zijn RM 030, met een groot aantal updates en upgrades. Dit nieuwe meesterwerk is een bewijs van de twintig jaar durende reis van het merk, waarbij ergonomisch ontwerp, pure lijnen, uitstekende afwerkingen en technologische bekwaamheid worden gecombineerd.

De RM 30-01 valt op door zijn gepatenteerde ontkoppelbare rotor, een belangrijke innovatie in de wereld van de uurwerken, omdat traditionele automatische horloges een rotor gebruiken die het horloge opwindt totdat het de optimale spanning bereikt. Als dit punt voorbij is, kan te veel opwinden schadelijk vuil in de horlogekast brengen. systeem.

Wat de RM 30-01 speciaal maakt, is het vermogen om de rotor automatisch los te koppelen van de opwindcilinder zodra deze volledig is opgewonden, waardoor overmatig opwinden wordt voorkomen en de levensduur van het horlogemechanisme wordt gegarandeerd. Deze automatische ontkoppeling vindt plaats tussen 40 en 55 uur gangreserve, waarbij een koppelingsindicator de gebruiker op de hoogte houdt van de huidige fase van de rotor.

Ingebed in het hart van dit uurwerk is het Caliber RMAR2, met een geskeletteerd automatisch opwindbaar uurwerk met talrijke functies, waaronder een extra grote datumweergave horizontaal op 4 uur. Bovendien bevindt zich op 2 uur een unieke functiekeuzeschakelaar, die doet denken aan de versnellingsbak van een auto, waardoor gebruikers moeiteloos kunnen schakelen tussen de functies voor opwinden, datum instellen en wijzer instellen.

Wat het vakmanschap en de gebruikte materialen betreft, zijn de basisplaat en de bruggen gemaakt van een mengsel van 90 procent klasse 5 titanium, 6 procent aluminium en 4 procent vanadium, om de soepele werking van de tandwieltrein te garanderen. Het is vermeldenswaard dat deze specifieke legering de voorkeur geniet in de lucht- en ruimtevaart- en auto-industrie, dankzij het lichte gewicht en de duurzaamheid.

De behuizing van de RM 30-01 belichaamt technische en ontwerpdetails, geïnspireerd op Formule 1-racewagens, waar het chassis en de motor harmoniëren. Het uurwerk is subtiel gemonteerd op chassismontagerubbers, bevestigd met titaniumschroeven van klasse 5, waarbij de iconische tonneau-vormige kast wordt gepresenteerd met een mix van gesatineerd, microgestraald en gepolijst titanium, met een gewicht van slechts 96 gram.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het aanschaffen van een van de twee exemplaren: de Red Gold-kast RM 30-01 zal in de winkel verkrijgbaar zijn voor $ 253.000, terwijl zijn Titanium-tegenhanger $ 208.000 kost. Deze is verkrijgbaar via de officiële site van Richard Mille en bij geselecteerde geautoriseerde retailers.

Richard Mille RM 30-01

Richard Mille RM 30-01

Richard Mille RM 30-01

Richard Mille RM 30-01

Richard Mille RM 30-01

Richard Mille RM 30-01

Richard Mille RM 30-01

Richard Mille RM 30-01

Richard Mille RM 30-01

Richard Mille RM 30-01

Richard Mille RM 30-01

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram