Artisans de Genève customized Daytona van Adam Levine met opengewerkte hulpwijzerplaten

Artisans de Genève Rolex Neon Daytona Adam Levine

Artisans de Genève customized Daytona van Adam Levine met opengewerkte hulpwijzerplaten

De customized Artisans de Genève Rolex Neon Daytona voor Adam Levine komt met opengewerkte wijzerplaten en een verlichte bezel.

Artisans de Genève staat bekend om zijn ongelooflijke op maat gemaakte prestigieuze uurwerken. Klanten kunnen hier hun geliefde horloge laten personaliseren op topniveau. Het nieuwste project dat door de ambachtelijke Zwitserse werkplaats is onthuld, is de “Neon”, een werkelijk uniek klokje gebaseerd op Adam Levine’s gouden Rolex Daytona 116508.

De frontman van Maroon 5 is al geruime tijd een fervent horlogeverzamelaar. Zoals onthuld in een recent interview met Hodinkee, vormen Rolex-horloges het grootste deel van zijn persoonlijke collectie. Wat dat betreft is een Rolex-model eigenlijk wel de meest voor de hand liggende keuze als basis voor het eerste gepersonaliseerde uurwerk van de zanger.

Door de Zwitserse customizer beschreven als “een avontuur waar geavanceerde innovaties traditionele knowhow ontmoetten”, doet de “Neon” zijn naam eer aan aangezien de wijzerplaat is geïmplementeerd met dezelfde neon tint die te vinden is op de wijzerplaat, ring, indexen en inzetstukken op de handset. Het horloge is voorzien van een neongroene luminescentie ontwikkeld door Billight, die een glinsterend effect heeft bij weinig licht.

Onder het saffierglas ligt het met de hand gesneden 4130 geskeletteerde uurwerk. Delen van het kaliber zijn zichtbaar via opengewerkte subdials op de wijzerplaat, terwijl de transparante achterkant van de kast een volledig zicht biedt. Een speciaal vervaardigd, X-vormig fosforescerend inzetstuk is ook aan de rotor toegevoegd om aan te sluiten bij het algemene thema.

“Een horloge is de belichaming van al je prestaties. Het is een heel persoonlijk object. Ik hou van klassieke horloges, maar ik wil ook dat de mijne uniek is: het was erg belangrijk voor mij om iets te hebben dat op mij lijkt, een uniek stuk dat opvalt tussen alle ander””, aldus Levine.

Bekijk de op maat gemaakte tijdteller in de beelden hieronder van dichterbij. Adam Levine’s gepersonaliseerde Neon Daytona kost 35.520 CHF, zo’n € 37.000, om te voltooien.

Lees meer via de speciale webpagina van Artisans de Genève.

Artisans de Genève Rolex Neon Daytona Adam Levine

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram