‘The Wolf of Wall Street’ Lamborghini Countach onder de hamer bij RM Sotheby’s veiling

The Wolf of Wall Street Lamborghini Countach veiling

‘The Wolf of Wall Street’ Lamborghini Countach onder de hamer bij RM Sotheby’s veiling

The Wolf of Wall Street Lamborghini Countach komt naar RM Sotheby’s veiling. Het is een van de twee 25th Anniversary-edities uit 1989 gebruikt bij de film.

The Wolf of Wall Street Lamborghini Countach veiling

Een zeer speciale Lamborghini Countach is verschenen op het veilingblok van RM Sotheby’s. Het gaat namelijk om een van de slechts twee Lamborghini Countach 25th Anniversary-edities die zijn gebruikt bij het filmen van Martin Scorsese’s The Wolf of Wall Street.

Wat de bolide nog belangrijker maakt, is dat het ’t enige overgebleven exemplaar uit de film is, aangezien de tweede van de twee wordt gecrasht door Jordan Belfort, gespeeld door Leonardo DiCaprio, terwijl hij wordt opgejaagd en naar huis rijdt van een countryclub – een welbekende scene.

De “Wolf” Countach die door RM Sotheby’s tijdens een veiling onder de hamer gaat, is de absolute headliner voor de aanstaande New York City Luxury Week-boetiekverkoop van het huis, die op 8 december begint. Als het gaat om vintage exemplaren van de Lamborghini Countach, is de 25th Anniversary-editie naar verluidt de meest geavanceerde uitvoering, aangezien het verschillende verbeteringen bevat die zijn ontwikkeld door de legendarische auto-ontwerper Horacio Pagani.

Aangenomen wordt dat het specifieke exemplaar van RM een van de slechts 12 exemplaren met Amerikaanse specificaties is die in Bianco Polo boven Bianco zijn geleverd. Een ander exemplaar met vrijwel identieke specificaties heeft slechts enkele weken geleden op een veiling meer dan $ 700.000 opgeleverd. Dat gezegd hebbende, dankzij de zilveren schermglans en herkomst van de “Wolf” Countach, wordt geschat dat deze veiling bijna drie keer zoveel zal opleveren.

Gord Duff, Global Head of Auctions bij RM Sotheby’s verklaarde: “De ‘Wolf’ Countach, samen met de andere auto’s die worden aangeboden, belichaamt perfect wat we wilden bereiken toen we besloten een verkoop te organiseren tijdens Sotheby’s Luxury Week”. Hij voegde eraan toe dat “Scorsese, DiCaprio, Lamborghini en New York – ze zorgen allemaal voor een ongelooflijke stamboom. De verkoop omvat andere vergelijkbare auto’s – uniek, zeer verzamelbaar, met een zekere mate van herkomst, lage kilometerstand of eenmalige specificaties. Ons team heeft een geweldige staat van dienst in het organiseren van dit soort boetiekverkopen en we kijken ernaar uit om dit tijdens Luxury Week te laten zien.”

Houd de officiële site van RM Sotheby in de gaten voor updates naarmate de verkoop van de The Wolf of Wall Street Lamborghini Countach tijdens de Luxury Week dichterbij komt.

The Wolf of Wall Street Lamborghini Countach veiling

The Wolf of Wall Street Lamborghini Countach veiling

Fotocredits: RM Sotheby’s

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram