Investeren in vastgoed: 3 tips van vastgoedvraagbaak Joshua Camera

Investeren in vastgoed - 3 tips Joshua Camera

Investeren in vastgoed: 3 tips van vastgoedvraagbaak Joshua Camera

Heb je interesse in investeren in vastgoed? Wij hebben 3 tips van vastgoedvraagbaak Joshua Camera voor je op een rij gezet.

Investeren in vastgoed - 3 tips Joshua Camera

Als je denkt aan beleggen, dan heb je vast ook al eens gedacht aan vastgoed. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden als je op dit moment wil investeren in stenen? Oprichter en eigenaar van PEX Real Estate Joshua Camera weet er alles van. Al op zijn 18e kocht hij  zijn eerste pand en met de huuropbrengst wist hij binnen korte tijd een tweede pand te kopen dat hij eigenhandig verbouwde voor de verhuur.

Wij vroegen Joshua om drie gouden tips voor mannen die in deze tijd de vastgoedmarkt willen bestormen.

1. Voeg waarde toe

De eerste tip die vastgoedinvesteerder Joshua Camera geeft is om je te onderscheiden van de rest van de markt: “Als je een appartement wilt kopen voor de verhuur moet je er rekening mee houden dat er naast jou nog 100.000 mensen op zoek zijn naar datzelfde appartement,” stelt hij. Zijn advies is om het anders te doen dan al die anderen. “Kijk eens naar bedrijfspanden waar de gemiddelde belegger niet naar kijkt. Je kunt dat soort panden transformeren naar woningen bijvoorbeeld. Ik denk dat daar de kansen liggen.”

“Er komt een grote vergrijzingsgolf aan, dus dan kun je denken aan het ontwikkelen van woningen voor senioren. Daarbij ligt de vierkantemeterprijs van kantoren lager dan die van woonhuizen, je kunt dus waarde toevoegen als je er een pareltje van een woning van weet te maken.” Duidelijk: kijk verder dan het vastgoed waar iedereen op aast, maar waar kun je dan het best kijken?

2. Kijk over de grens

“Op dit moment raad ik niemand aan om te kopen in grote steden als Amsterdam of Utrecht. In de grote steden betaal je door de gestegen rentes de hoofdprijs en zijn er door nieuwe regels voor verhuur op dit moment teveel onzekerheden wat mij betreft. Kijk liever over de stadsgrens naar de kleinere plaatsen rondom die grote steden,” is de tweede tip van Joshua Camera. Hij voorspelt dat de Randstad onverminderd populair blijft: “Maar ik hoor ook steeds meer mensen over het kopen van een appartement of huis in het buitenland, in Spanje bijvoorbeeld. In een gebied waar ruimte schaars is, kan het kopen van een huis zeer lucratief zijn. Hoe minder mogelijkheden tot uitbreiding in een gebied, hoe meer de huizenprijzen met de tijd zullen stijgen,” licht hij toe. “Een plek als Dubai is om die reden veel minder interessant, daar kunnen ze uitbreiden tot in het oneindige.”

Joshua Camera zelf wil het liefst zijn huurders in de ogen kunnen kijken: “Ik richt me daarom vooral op Noord-Holland, en dan met name op gemeenten rondom Amsterdam.” Naast het goede object en de juiste locatie is Camera ervan overtuigd dat duurzaamheid de sleutel is naar langetermijnrendement, en daar gaat zijn laatste tip met betrekking tot investeren in vastgoed dan ook over.

3. Duurzaam duurt het langst

“Vanaf 2030 kun je niets meer verhuren zonder groen energielabel. Dus nu investeren in duurzaamheid is investeren in rendement op lange termijn. Je zult merken dat banken graag met je samenwerken of zelfs rentekortingen geven als je een pand met energielabel A koopt, of plannen hebt om het pand te gaan verduurzamen. Dan denk ik aan kozijnen met triple glas, zonnepanelen, warmtepompen en duurzame isolatiematerialen,” schetst Joshua Camera. “Op korte termijn een grote investering, maar op lange termijn betekent het tevreden huurders, een schonere toekomst én een beter rendement.”

Investeren in vastgoed? Met bovenstaande inzichten heb je een streepje voor.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram