5 tips voor een gezellige barbecue-avond

5 tips voor een gezellige barbecue-avond

5 tips voor een gezellige barbecue-avond

5 tips voor een gezellige barbecue-avond. Als jij de gastheer van de BBQ bent, dan wil je niets aan het toeval overlaten en zorgen voor een succes.

5 tips voor een gezellige barbecue-avond

De zomermaanden sieren de kalender en dat betekent dat we weer veel tijd buiten willen brengen. De zomer betekent ook vaak dat de barbecue-uitnodigingen massaal de deur uit worden gestuurd. Wellicht zit jij er ook aan te denken om binnenkort een barbecue voor jouw vrienden te organiseren. Een barbecue is gezellig én het is een ideaal moment om jouw kookkunsten te laten zien.

Wanneer je een barbecue-avond wil organiseren, kun je de onderstaande tips eens doornemen.

Tip 1: De tuin barbecue-proof maken

Wanneer je eraan zit te denken om jouw vrienden uit te nodigen voor een barbecue, begint het allemaal bij het voorbereidingswerk. Je kunt namelijk pas jouw vrienden in de tuin ontvangen als jouw tuin dat toelaat. Zorg er daarom voor dat je de tuin hebt opgeruimd en dat je voldoende zitplaatsen kunt aanbieden, zodat al jouw vrienden fatsoenlijk kunnen eten en borrelen tijdens de barbecue. Houd ook rekening met de weersvoorspellingen: gaat de zon volop schijnen? In dat geval is het prettig om ook een schaduwplekje te creëren, want niet iedereen is dol op de zon. Zet vervolgens de puntjes op de ‘i’ door de tuin te verlichten met gezellige sfeerverlichting en tuinaccessoires.

Tip 2: Vrienden uitnodigen 

Barbecueën doe je natuurlijk niet zo gauw in je eentje. Het is daarom belangrijk om op tijd jouw vrienden uit te nodigen, zodat je zeker weet dat jouw vrienden kunnen komen. Je kunt zelf bepalen hoeveel vrienden je wil uitnodigen; je kunt het bij een klein clubje houden, of je nodigt de hele vriendengroep uit. Het is ook maar net hoeveel ruimte jij in jouw tuin hebt én of jouw budget het toelaat.

Tip 3: Vlees en bijgerechten inslaan en klaarmaken

Wanneer de uitnodiging de deur uit is gestuurd en jouw vrienden inderdaad allemaal kunnen, is het tijd om het eten te regelen. Bij een barbecue hoort natuurlijk lekker vlees, maar daarnaast ook de bijgerechten. Denk bijvoorbeeld aan brood met lekkere dipjes, vers fruit of een frisse salade. Bovendien is het belangrijk om rekening te houden met de wensen van iedereen. Zit er iemand tussen die liever geen vlees eet? Dan kun je groenten in huis halen die lekker zijn op de barbecue, zoals courgette en champignons.

Je kunt vervolgens het vlees klaarmaken door het bijvoorbeeld te marineren met lekkere kruiden. Ook kun je alvast de tafel dekken en de groenten van tevoren snijden. Zo bespaar je weer tijd en kun je volop met de vrienden genieten van een gezellige barbecue. Steek vervolgens ruim op tijd de barbecue aan: wanneer je deze moet aansteken, verschilt per barbecue. Een elektrische barbecue is bijvoorbeeld razendsnel, terwijl je met een kolenbarbecue hier wel tijd voor vrij moet maken.

Tip 4: Zorg voor vermaak tussendoor

Een barbecue is natuurlijk al gezellig en lekker van zichzelf. Toch kan het zijn dat er op een gegeven moment een punt aanbreekt waarin iedereen vol begint te raken, of wanneer er gewacht moet worden op een stukje vlees. Tijdens dit soort momenten kun je jouw gasten ook voorzien van een beetje vermaak. Zo kun je bijvoorbeeld een online casino, waar je een online gokspelletje kunt spelen. Wellicht kun je zelfs in aanmerking komen voor free spins; lees dan wel eerst even de bonusvoorwaarden door. Je kunt natuurlijk ook een ouderwets bordspel tussendoor spelen. Daarnaast kun je ook zorgen voor wat extra sfeer tijdens de barbecue, door wat leuke muziek op te zetten.

Tip 5: Maak het jezelf makkelijk

Als gastheer is het organiseren van een barbecue leuk, maar er komt ook het een en ander bij kijken. Zo moet je veel regelen en plannen. Toch kun je het jezelf zo makkelijk maken zoals je zelf wil. Zorg er bijvoorbeeld voor dat jouw vrienden zelf hun drinken kunnen pakken zodat jij daar zelf niet op hoeft te letten. Ook kun je vragen of jouw vrienden wat vlees of lekkere hapjes kunnen meenemen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram