Tijd besparen in de keuken en toch gezond eten: 3 tips

Tijd besparen in de keuken gezond eten 3 tips

Tijd besparen in de keuken en toch gezond eten: 3 tips

Tijd besparen in de keuken en toch gezond eten? Wij hebben 3 tips voor je op een rij gezet die je beter niet uit het oog kunt verliezen.

Tijd besparen in de keuken gezond eten 3 tips

We kennen allemaal weleens van die dagen waarop alles verkeerd lijkt te gaan. Waarop de tijd je in lijkt te halen. De dagen vliegen voorbij. Op zulke dagen wil je natuurlijk ook gewoon kunnen eten. Vaak wordt er dan toch gekozen voor een snelle en makkelijke hap. Makkelijk dat wel, maar vaak is het niet zo gezond. Jammer, want juist op deze momenten heb je energie nodig en is het belangrijk om je lichaam op de juiste manier te voeden.

Toch is het een illusie dat zelf koken te veel tijd in beslag neemt. Het is maar net wat je maakt. Daarnaast zijn er ook nog andere alternatieven om snel en toch nog gezond te koken. Tijd besparen in de keuken is makkelijker dan je denkt. Hieronder vind je enkele tips om je hierbij te helpen.

Gezonde kant-en-klaar maaltijden 

Ben jij iemand die al snel naar een kant-en-klaar maaltijd grijpt op drukke dragen? Dan ben je zeker niet de enige. Toch zitten deze maaltijden vaak vol suikers en zout en ontbreekt het juist aan vezels en andere gezonde voedingsstoffen. De maaltijden in de supermarkt kun je dus beter links laten liggen, maar er zijn tegenwoordig gelukkig ook gezonde kant-en-klaar maaltijden verkrijgbaar. De maaltijden van enkele aanbieders worden samengesteld door echte chefs en zitten bomvol goede voedingsstoffen. Bovendien hoef je er niks meer aan te doen. Even opwarmen en je bent klaar om te eten. De perfecte oplossing voor drukke periodes.

Een goede voorbereiding is het halve werk 

Weet je dat het een drukke dag gaat worden en je waarschijnlijk laat thuis bent? Zorg er dan voor dat je alvast de nodige voorbereidingen voor het avondeten treft. Snijd van tevoren de groenten, zet alvast de pannen op het fornuis en kook eventueel alvast wat rijst of pasta. Zo hoef je eenmaal thuis nog maar weinig te doen om een snelle maaltijd te maken. Met behulp van deze tips bespaar je toch al snel een minuut of tien.

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om voor deze dagen alvast wat vooruit te koken of dubbele porties te maken. Soep kan je bijvoorbeeld prima twee dagen eten. Dat geldt ook voor pasta of rijstgerechten. Bewaar deze in de koelkast, zodat er altijd iets in huis is op de momenten dat je het te druk hebt om echt in de keuken te staan.

Wees realistisch 

Vaak is het niet alleen een kwestie van geen tijd, maar ook vooral geen zin hebben om ook nog te koken. Probeer daarom realistisch te blijven. Als je een diepvriespizza in de oven zet, duurt het vaak even lang om deze af te bakken als dat je even snel een wokgerecht in elkaar zet. Probeer daarom echt tijdsbesef te krijgen en dwing jezelf om andere keuzes te maken. Zelfs als de gemakkelijkste optie op dat moment prettiger lijkt. Gezond eten hoeft niet veel tijd in beslag te nemen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram