HANDIG: Ondernemen en zakelijk een auto leasen

zakelijk een auto leasen

HANDIG: Ondernemen en zakelijk een auto leasen

Heb je tips nodig voor ondernemen en zakelijk een auto leasen? Lees mee en ontdek deze handige tips.

zakelijk een auto leasen

Start je binnenkort met een eigen onderneming? Voor veel mannen is het een droom; aan de slag met het ontwikkelen van een eigen product, of op zoek gaan naar klanten voor het aanbieden van jouw diensten. Om het maximale uit je onderneming te kunnen halen zal je regelmatig op pad moeten. Denk aan een bezoek aan klanten, deelname aan een netwerkevenement of een grote beurs, enzovoorts. Het maakt de investering in een bedrijfswagen al snel interessant voor je. Heb je al gedacht aan zakelijk een auto leasen?

Bij de aankoop van een bedrijfswagen heb je verschillende mogelijkheden. Financial lease berekenen voor een auto naar jouw smaak kan een interessante optie zijn. Een belangrijk voordeel van financial lease is het feit, dat je het startkapitaal van je onderneming hier niet direct voor hoeft aan te spreken. Dit gebruik je liever voor een investering in je productiecapaciteit of het opzetten van een marketingcampagne. 

Mogelijkheden bij financial lease voor ondernemers 
Niet alleen een nieuwe auto zakelijk leasen middels financial lease is mogelijk. Kijk ook eens naar je opties bij een tweedehands auto leasen. Het leidt tot lagere maandlasten. Daarbij zijn ook deze tweedehands modellen vaak nog relatief jong; het gaat om auto’s van hooguit een paar jaar oud. Er zijn verschillende partijen die financial lease mogelijk maken voor ondernemers. Niet alleen binnen het MKB, maar ook voor zzp’ers! 

Op de websites van veel van deze partijen vind je een handige tool, waarmee je direct kunt berekenen wat het financial leasen van een bedrijfswagen jouw onderneming zal kosten. Leg deze kosten eens naast hetgeen je betaalt bij de aankoop van een bedrijfsauto. Vaak is het verschil klein, terwijl je bij financial lease je vermogen behoudt. 

Voordelen van het financial leasen van een bedrijfswagen 
Het behoud van je vermogen bij de start van je onderneming is een groot voordeel van financial lease voor ondernemers. Er zijn meer redenen om hiervoor te kiezen. Zo ben je bij de keuze voor financial lease direct economisch eigenaar van de bedrijfswagen. Dit betekent concreet dat je het voertuig op de balans van je bedrijf mag zetten en daarmee de mogelijkheid hebt om hierop af te schrijven. Het helpt je de winst te verlagen, waardoor je minder belasting betaalt. Daarbij mag ook de btw die je maandelijks aan de leasemaatschappij betaalt worden afgetrokken bij de btw-aangifte ieder kwartaal.

Op de website van zo’n leasemaatschappij lees je meer over de fiscale voordelen die financial lease jouw organisatie oplevert. 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram