Nieuwe Aston Martin Valour is limited edition handgeschakelde V12 supercar

Aston Martin Valour

Nieuwe Aston Martin Valour is limited edition handgeschakelde V12 supercar

De nieuwe Aston Martin Valour is een limited edition handgeschakelde V12 supercar die is “ontworpen om terug te brengen wat de weg heeft verloren.”

Aston Martin Valour

Opvallend vergelijkbaar met de Aston Martin Victor, die voor het eerst werd onthuld in 2020, is de Aston Martin Valor een handgeschakelde V12-supercar in beperkte oplage, ontworpen om het 110-jarig jubileum van de automaker te vieren, terwijl hij ook “ontworpen is om terug te brengen wat de weg heeft verloren.”

De introductie van de Valor komt op een moment dat handgeschakelde voertuigen steeds schaarser worden en we mogelijk een toekomst tegemoet gaan die mogelijk wordt gedomineerd door zelfrijdende elektrische voertuigen. Het bouwen van de Valour is “een eerbetoon aan de gouden eeuw van het rijden van auto’s die verleidelijk, wild, en mooi waren.”

Geïnspireerd door de op de V8 Vantage gebaseerde RHAM/1 ‘Muncher’ Le Mans-racer, biedt de Valor een tijdloos gevoel en een opwindende, zeer verbindende rijervaring, terwijl hij ook ultramoderne specificaties handhaaft. De 5,2-liter twin-turbo twaalfcilindermotor van het voertuig is gemonteerd in een op maat gemaakte versie van Aston’s gebonden aluminium platform – met 714 pk.

Andere moderne aspecten van de Valor zijn onder meer selectieve rijmodi, op maat gemaakte ophanging, adaptieve demping, nieuwe veren, stabilisatorstangen en verschillende wielconfiguraties.

Aan de buitenkant biedt de Valor een felle “future-classic” look, met gedurfde ronde LED-koplampen, een nieuwe grille en geaccentueerde achtersplitter. In de cabine straalt het voertuig een meer traditioneel gevoel uit, gedomineerd door de handgeschakelde versnellingsbakhendel.

Hoewel de basis-specificatie zeker een lust voor het oog is, deelde Aston wel dat elke Valour, beperkt tot een productie van in totaal 110 voertuigen, in wezen unieke exemplaren zullen zijn dankzij de op maat gemaakte opties die worden aangeboden door zijn Q-divisie.

Voor hen die geïnteresseerd zijn in het uitbouwen van een specificatie of meer willen weten over de “onbevreesde samensmelting van erfgoed en moderne luxe”, heeft Aston Martin een speciale configurator en informatiepagina op zijn website geplaatst.

Bekijk de Aston Martin Valour in de bovenstaande tweet en beelden hieronder van dichterbij.

Aston Martin Valour

Aston Martin Valour

Aston Martin Valour

Aston Martin Valour

Aston Martin Valour

Aston Martin Valour

 

Aston Martin Valour Aston Martin Valour

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram