Iconische Breguet Type XX maakt een sterke comeback

Breguet Type XX

Iconische Breguet Type XX maakt een sterke comeback

De iconische Breguet Type XX maakt een sterke comeback met de Type 20 Chronographe 2057 en de Type XX Chronographe 2067.

Breguet Type XX

Deze collectie, die al bijna 70 jaar een iconische status  heeft,  is  verweven met de geschiedenis van de luchtvaart – of  het nu als   precisie-instrument is om de pols is van piloten of van liefhebbers die gefascineerd zijn door haar legendarische kwaliteiten. De Manufacture  Breguet  onthult met trots een vernieuwde lijn die, even innovatief als eigentijds, boordevol historische knipogen zit.    

Het jaar 2023 brengt een nieuwe Type  XX, een nieuw momentum, een nieuwe generatie en een compleet nieuw kaliber. Vier jaar van voorbereiding gingen vooraf aan de komst van een nieuwe generatie van de iconische Type XX-horloges.  Om aan alle behoeften te voldoen worden deze keer worden twee versies uitgebracht: één militair geïnspireerde  en een andere, gebaseerd op de beste civiele  modellen.  Terugkijkend  naar   de emblematische modellen van de eerste generatie, heeft Breguet deze horloges een eigentijdse, dynamische  en technologische spirit meegegeven. Het verhaal van de Type XX is duidelijk nog niet uitverteld!

TYPE 20 CHRONOGRAPHE 2057

Het militaire erfgoed

Dit tijdsinstrument is geïnspireerd op de 1100 exemplaren die aan de Franse luchtmacht werd geleverd tussen 1955 en 1959, en waarvan de naam in Arabische cijfers werd weergeven als Type 20. Dit in tegenstelling tot alle andere modellen, waaronder die van de Aéronautique Navale, waarvan de naam Type XX in Romeinse cijfers werd geschreven.

TYPE XX CHRONOGRAPHE 2067

De lijn van de ‘burgerlijke’ versies

Dit tweede tijdsinstrument met zijn avontuurlijke uitstraling is een directe afstammeling van de  beste  civiele  Type XX-modellen uit  de  jaren  1950  en 1960, en dan met name een model uit  1957  met  individueel  nummer 2988. De wijzerplaat van deze civiele versie is evenzeer zwart, maar vertoont significante verschillen. 

Wij nodigen u uit om het beeldmateriaal te downloaden en we blijven tot uw beschikking voor alle verdere informatie.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram