Prepaid of abonnement? De voor- en nadelen op een rij

prepaid of abonnement

Prepaid of abonnement? De voor- en nadelen op een rij

Ga je voor een prepaid of abonnement voor je smartphone? De voor- en nadelen hebben we voor je op een rij gezet.

prepaid of abonnement

Is er nog wel iemand te vinden in dit land zonder smartphone? Op de oude generatie na heeft bijna iedereen wel een telefoon. Dat kan ook bijna niet anders meer. We leven in een digitale samenleving en dan kom je er niet meer onderuit om ook digitaal in verbinding te staan met elkaar. Toch verschilt ons verbruik wel. De één zit de hele dag op het internet en is constant aan het bellen, terwijl de ander zijn of haar telefoon maar incidenteel gebruikt. 

Gelukkig bestaan er dan ook verschillende mogelijkheden om in je verbruik te voorzien. Maar kies je dan voor prepaid of een abonnement? Wist je dat ook eSIM Nederland steeds groter wordt? Hierbij wordt er geen plastic simkaart, maar een digitale simkaart gebruikt. Dit wordt nog niet door elke provider of toestel ondersteund, maar biedt veel voordelen. Ook deze is geschikt voor zowel een (sim only) abonnement als prepaid. Kortom: genoeg om uit te kiezen. Maar hoe maak je de juiste keuze? We zetten de voor- en nadelen kort op een rij.

Het verschil 

Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen prepaid of een abonnement?

Bij prepaid heb je ook een simkaart en hier zet je telkens beltegoed op. Dit tegoed wordt gebruikt om te kunnen bellen, sms’en en internetten. Als het tegoed op is, kun je niet meer van deze diensten gebruik maken totdat je weer opgewaardeerd hebt. Meestal kiezen mensen voor prepaid als ze hun telefoon weinig gebruiken, liever geen contract willen aangaan of anoniem willen blijven.

Bij een abonnement sluit je een contract af. Hier zit je gedurende een x aantal jaren aan vast. Meestal duurt een telefoonabonnement ongeveer twee jaar. Je kiest hierbij een bundel die past bij jouw verbruik. Buiten je bundel bellen of internetten kan ook en hier krijg je dan later de rekening van.

Voordelen prepaid 

Waarom zou je kiezen voor prepaid? Het nadeel van prepaid is immers dat je telkens weer nieuw beltegoed moet kopen. Bovendien zit je in de problemen als dit plotseling op is. Dan kun je tijdelijk niet meer bellen totdat je weer opgewaardeerd hebt. Toch zijn er nog altijd veel mensen die de voorkeur geven aan prepaid. Prepaid internet, bellen en sms’en heeft namelijk ook voordelen.

Het grootste voordeel is toch wel dat je grip houdt op je kosten. Je weet wat je uitgeeft. Je kunt niet zo gemakkelijk buiten je tegoed gaan. Op is op. Dit is ook erg handig met relatief jonge kinderen. Zo kun je hun verbruik beter in de gaten houden. Dit voorkomt dat de maandelijkse kosten erg hoog oplopen.

Prepaid of abonnement?

Natuurlijk heeft een abonnement ook voordelen. Daarnaast is het tegenwoordig al lang niet meer zo dat een abonnement veel duurder is dan prepaid. Een sim only abonnement verschilt in tarief nog nauwelijks. Wel zijn er veel mensen die een te groot abonnement hebben. Die betalen voor meer data dan ze in werkelijkheid verbruiken.

Prepaid of abonnement is een zeer persoonlijke keuze. Maar wat je ook kiest, doe dit altijd met zorg. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram