Tips voor het leven in een autoluwe stad

Tips voor het leven in een autoluwe stad

Tips voor het leven in een autoluwe stad

Tips voor het leven in een autoluwe stad? Woon je bijvoorbeeld in hoofdstad Amsterdam, dan zijn deze adviezen anno heden erg handig.

Tips voor het leven in een autoluwe stad

Veel steden willen autoluw worden. Dit betekent dat de gemeente wil dat er zo min mogelijk auto’s rijden in de stad. Woon je ook in zo’n stad, zoals Amsterdam? Lees dan verder. In dit artikel lees je hoe je jouw leven makkelijker kunt maken in een autoluwe stad.

Neem een abonnement op het ov

Reis je regelmatig met het ov? Dan is het erg aan te bevelen om een abonnement te nemen op het ov. Naast dat je hierdoor niet steeds je ov-chipkaart hoeft op te laden, kan het je flink wat geld besparen. Je hebt keuze uit diverse abonnementen. Zo kan je bij NS kiezen voor een daluren abonnement. Met dit abonnement heb je 40% korting als je incheckt tijdens de daluren. Je kunt dan ook maximaal drie mensen laten meereizen op je korting. Deze mensen zetten dan ‘samenreiskorting’ aan op hun ov-chipkaart en profiteren ook van 40% korting. Ga je vaak in het weekend weg? Dan is het weekend vrij abonnement misschien iets voor jou. Voor een vast bedrag kan je dan onbeperkt met de trein reizen in het weekend. Er zijn ook abonnementen voor de tram, metro en/of bus. Per aanbieder verschilt het welke keuze je hebt qua abonnementen. Als je boven de 65 jaar bent, kun je vaak gebruikmaken van een speciaal seniorentarief.

Maak gebruik van een leenauto

Vind je een auto toch fijner reizen of is jouw werk lastig te bereiken met het ov? Dan kan je gebruikmaken van een leenauto. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders hiervoor. Je kunt kiezen voor een zakelijke of particuliere aanbieder. In sommige steden zijn er zelfs ‘hubs’, waar alle leenvoertuigen staan. Naast het gebruikmaken van een leenauto kun je ook een elektrische fiets, scooter en bakfiets lenen. Per aanbieder verschillen de voorwaarden en kosten. Zo kan je bij de ene aanbieder de auto ook achterlaten op een andere plek. Bij de andere aanbieder moet je de auto weer terugzetten op de plek waar je het voertuig hebt opgehaald.

Leen jouw auto uit

Kan je moeilijk afscheid nemen van jouw auto? Dan kan je ook jouw voordeel halen uit het wonen in een autoluwe stad. Je kunt namelijk ook zelf jouw auto beschikbaar stellen als leenauto. Dit is ideaal als je graag een eigen auto wilt, maar je auto regelmatig niet gebruikt. Je kunt je auto te leen zetten op een speciale site. Hier kun je aangeven wanneer je auto beschikbaar is. Zorg dat je goed je voorwaarden zwart op wit zet. Regel daarnaast een goede verzekering.

Wil je toch zelf een auto aanschaffen of je auto beschikbaar stellen als leenauto? Dan kan je ook nog geld besparen door te kiezen voor een bedrijfsautoverzekering.

Kijk eens op de website www.debedrijfsautoverzekering.nl.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram