Op avontuur met de nieuwe Breitling Top Time “Triumph” en Top Time “Deus Ex Machina”

Breitling Top Time "Triumph" x Breitling Top Time "Deus Ex Machina"

Op avontuur met de nieuwe Breitling Top Time “Triumph” en Top Time “Deus Ex Machina”

Zoek het avontuur op met de nieuwe Breitling Top Time “Triumph” en Breitling Top Time “Deus Ex Machina”. Welk nieuwe Breitling-horloge ga jij kopen?

op met de nieuwe Breitling Top Time "Triumph" en Breitling Top Time "Deus Ex Machina".

De laatste samenwerkingen van Breitling met Deus Ex Machina en Triumph Motorcycles krijgen een machtige upgrade met de toevoeging van het Breitling Manufactuurkaliber 01. Ga jij voor de Breitling Top Time “Triumph” of Top Time “Deus Ex Machina”?

Breitling gebruikte het decor van het surf- en motorfestival Wheels & Waves in Biarritz, Frankrijk, om de twee nieuwste edities van zijn Top Time-reeks te lanceren. De “onconventionele chronograaf” van het merk, voor het eerst uitgebracht in de jaren zestig, begon als een gedurfd ontworpen eerbetoon aan de vrije geest van zijn tijd. Vandaag de dag behoudt de racechronograaf zijn sterke identiteit, terwijl alles draait om motoren, klassieke auto’s en avontuur op de open weg.

De twee nieuwe horloges bouwen voort op het succes van Breitlings eerdere samenwerkingen met Deus Ex Machina en Triumph Motorcycles, en brengen ze in een hogere versnelling met de introductie van het uitzonderlijke Breitling Manufactuurkaliber 01.

“Deze co-branded Top Time-horloges zijn voor diegenen die net zo geïnteresseerd zijn in het mechaniek van hun horloge als in het mechaniek van hun motorfiets”, zegt Breitling CEO Georges Kern. “Het Breitling-kaliber 01 is een fijn afgestelde motor, gemaakt met alle precisie en aandacht voor detail die bij het bouwen van de perfecte motorfiets hoort.”

BACK, IN BLACK: DE TOP TIME DEUS

Na twee uitverkochte limited editions, hebben Breitling en de Australische fabrikant van custom motorfietsen en surfplanken Deus Ex Machina samengewerkt aan de derde versie van de Top Time Deus, nu onderdeel van de basiscollectie van Breitling.

Het nieuwe horloge is een monochrome variant van de kleurrijke voorgangers, met een zwarte wijzerplaat en als contrast de witte drie secundaire wijzerplaten en tachymeterschaal. Werkt op een zwarte kalfsleren band met racethema of een metalen armband. Waar de kleur is, zijn er rode accenten op de buitenste wijzerplaat en, het meest duidelijk,– op de chronowijzer van het middelste deel dat, zoals de twee vorige Top Time Deus-edities, is gevormd als een bliksemschicht.  Ook hier is de sublieme motor achter dit horloge het Breitling Manufactuurkaliber 01, waarvan de open saffierglazen kast een rood Deus-logo in het midden heeft.

Breitling Top Time "Triumph" - Breitling Top Time "Deus Ex Machina"

 

FIRE AND ICE: DE TOP TIME TRIUMPH

Breitling werkte in 2022 voor het eerst samen met de klassieke Britse motorfietsfabrikant Triumph. De beide merken begonnen hun samenwerking met de release van een Breitling Speed Twin Limited Edition-motorfiets en twee Top Time Triumph-horloges – waarbij er een is uitgebracht als 270 genummerde horloges voor motorfietseigenaren en de andere is beschikbaar voor fans.

Beide modellen hebben een unieke ijsblauwe wijzerplaat waarvan de opvallende kleur precies overeenkomt met de kleur van een Triumph Thunderbird 6T uit 1951 en een zeldzame Breitling Top Time Ref. 815 met blauwe wijzerplaat uit de jaren ’70.

Dit jaar kreeg de versie van de Top Time Triumph, die nu deel uitmaakt van de kerncollectie van Breitling, een premium upgrade, met de toevoeging van het Breitling Manufactuurkaliber 01. Het verfijnde mechanisme van het uurwerk is nu zichtbaar via een nieuw ontwerp met open kast. De wijzerplaat heeft een dubbel register met snelheidsmetende tachymeterschaal en de Breitling en Triumph logo’s op 12 en 6 uur. De opvallende ijsblauwe kleur wordt gecombineerd met een zwarte kalfsleren band met racethema of een metalen armband.

Verzamelaars zullen zeker een paar herinneringen aan de vintage Breitling opmerken, waaronder een retro-logo, paddestoelvormige chronograafdrukknoppen en een “Zorro”- wijzerplaatontwerp. Het vlinderdasmotief dat in de jaren ’60 op Top Time werd geïntroduceerd (en de bijnaam kreeg van het beruchte masker van de zwaardvechter) is subtiel geïntegreerd met behulp van een metaalborsteltechniek die alleen zichtbaar is onder bepaald licht.

Breitling Top Time "Triumph" - Breitling Top Time "Deus Ex Machina"

 

DE PERFECTE CHRONOGRAAF: BREITLING MANUFACTUURKALIBER 01

Als je het Top Time-verhaal hebt gevolgd, kun jij je zich misschien herinneren dat Breitling in maart haar serie Top Time Classic Cars opnieuw heeft uitgebracht met het Breitling-kaliber 01. Nu krijgen de Top Time Triumph en Deus ook de Breitling 01-behandeling. Wat maakt dit uurwerk zo speciaal?

Het toonaangevende manufactuurkaliber, voor het eerst geïntroduceerd in 2009, werd ontworpen vanaf de basis en belichaamt meer dan een eeuw horloge-expertise. Het is de industriestandaard geworden voor chronograafuurwerken, zowel wat betreft functionaliteit als esthetiek.

Het kaliber 01 is uitgerust met een kolomwielsysteem, het kenmerk van high-end mechanische chronograafuurwerken, en een verticale koppeling die zorgt voor een nauwkeurige en soepele werking. Het uurwerk houdt zijn kracht ongeveer 70 uur vast (tegenover 38 tot 48 uur voor non- manufactuur). Het slimme modulaire ontwerp zorgt voor eenvoudige reiniging en onderhoud door toegang te geven tot specifieke kalibergebieden zonder volledige demontage.

Breitling heeft zoveel vertrouwen in de kwaliteit van zijn manufactuurkalibers dat het deze aanbiedt met een garantie van 5 jaar (vergeleken met 2 jaar voor non-manufactuur). Dat komt omdat ze onderworpen zijn aan een nauwgezet kwaliteitscontroleproces. Het duurt 10 maanden aan productie en 1.000 tests om de COSC-certificering voor nauwkeurigheid te behalen. Bovendien ondergaat het Breitling-uurwerk een slopende 16-jarige versnelde veroudering die bestaat uit strenge schoktests (ca. 60.000 schokken bij 500 g), kroontests (meer dan 100.000 opwindbeurten), het opwinden van het oscillerende gewicht (3.456.000 omwentelingen) en chronograafknoptests (ca. 5.840 start-stop-reset inschakelingen). Alleen wanneer een Breitling– horloge zijn tests heeft doorstaan, kan het de Chronometrie verlaten.

“Uit de integratie van het Breitling-kaliber 01 in het Top Time-assortiment blijkt de nadruk die we leggen op ons eigen vakmanschap en expertise,” zegt Kern. “Dus blijf op de hoogte van toekomstige ontwikkelingen van de Breitling Chronometrie. Want dit is slechts het begin.”

Meer info over de Breitling Top Time “Triumph” & Top Time “Deus Ex Machina”? Check de Breitling-website.

Breitling Top Time "Triumph" - Breitling Top Time "Deus Ex Machina"

Breitling Top Time "Triumph" - Breitling Top Time "Deus Ex Machina"

Breitling Top Time "Triumph" - Breitling Top Time "Deus Ex Machina"

Breitling Top Time "Triumph" - Breitling Top Time "Deus Ex Machina"

Breitling Top Time "Triumph" - Breitling Top Time "Deus Ex Machina"

Breitling Top Time "Triumph" - Breitling Top Time "Deus Ex Machina"

Breitling Top Time "Triumph" - Breitling Top Time "Deus Ex Machina"

Breitling Top Time “Triumph” & Top Time “Deus Ex Machina”

Breitling Top Time “Triumph” & Top Time “Deus Ex Machina”

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram