Eerste blik op de indrukwekkende Aston Martin DB12

Aston Martin DB12

Eerste blik op de indrukwekkende Aston Martin DB12

We hebben een eerste blik op de Aston Martin DB12. Ontdek snel ’s werelds eerste “Super Tourer”, gebouwd in Groot-Brittannië.

Aston Martin heeft officieel zijn nieuwe DB12 onthuld. Aangekondigd als de eerste van diens volgende generatie sportwagens, neemt de nieuwe DB de titel van ’s werelds eerste “Super Tourer” aan. De DB12 komt op een speciaal moment, te midden van Aston Martin’s 110e verjaardag en 75 jaar DB-modellijn.

Zijn gestroomlijnde chassis wordt gecombineerd met een toonaangevende 4.0 V8 Twin-Turbo-motor van Mercedes-AMG. Naar verluidt krachtiger dan de V12 van de DB11, levert de nieuwe V8 671 pk, waardoor topsnelheden van 320 km/u en een gerapporteerde sprinttijd van 0-100 km/u van 3,5 seconden mogelijk zijn.

Technische hoogtepunten zijn onder meer een nieuw ophangingssysteem met intelligente dempers en ultrastijve rolbeugels, evenals op maat gemaakte 21-inch Michelin Pilot Sport 5 S-banden van Aston Martin. Het vermogen wordt geleverd via een automatische transmissie met 8 versnellingen en voor het eerst maakt de nieuwe DB gebruik van een elektronisch achterdifferentieel dat is gekoppeld aan het elektronische stabiliteitscontrolesysteem van de auto. In tegenstelling tot een sperdifferentieel kan het in milliseconden van 100% open naar volledig vergrendeld gaan, wat de bestuurder nauwkeuriger rijgedrag biedt.

Over het algemeen is de Aston Martin DB12 ontworpen met een gedurfdere en meer gespierde houding om de kracht binnenin te uiten. Hoogtepunten van het exterieurdesign zijn onder meer een grotere grille en een hertekende splitter met nieuwe LED-koplampen. Ook zien we voor het eerst Aston Martins nieuwe Wing-badge, aangevuld met slanke, verzonken deurgrepen en frameloze buitenspiegels.

“Als een merk zoveel geschiedenis heeft als Aston Martin, is het belangrijk om het verleden in ere te houden”, zegt Amedeo Felisa, Chief Executive Officer van Aston Martin, over de nieuwe DB12. “Niet door terug te kijken, maar door door te gaan met dezelfde energie en passie die onze oprichters 110 jaar geleden voortstuwden. Met de nieuwe DB12 geven we de DB-modellijn een nieuwe impuls en bevestigen we Aston Martin opnieuw als een maker van werkelijk uitzonderlijke prestatiegerichte sportwagens. Door toonaangevende prestaties en uitzonderlijke chassisdynamiek te combineren met geavanceerde technologie, onberispelijk vakmanschap en onberispelijk ontwerp, leidt de DB12 Aston Martin naar een nieuw tijdperk van uitmuntendheid.”

Aston Martin begint in het derde kwartaal van dit jaar met de levering van de DB12. Ga naar de website van Aston Martin voor meer info.

Aston Martin DB12

Aston Martin DB12

Aston Martin DB12

Aston Martin DB12

Aston Martin DB12

Aston Martin DB12

Aston Martin DB12

Aston Martin DB12

Aston Martin DB12

Aston Martin DB12

Aston Martin DB12

Aston Martin DB12

Aston Martin DB12

Aston Martin DB12

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram