Deze Range Rover Sport SV “Edition One” met 626 pk is al uitverkocht

Range Rover Sport SV "Edition One"

Deze Range Rover Sport SV “Edition One” met 626 pk is al uitverkocht

Deze Range Rover Sport SV “Edition One” met 626 pk is al uitverkocht. De V8 performance SUV moet alle andere SUV’s achter zich laten.

Range Rover Sport SV "Edition One"

De opvolger van de geliefde SVR is er in de vorm van de geheel nieuwe Range Rover Sport SV. De indrukwekkende SUV lijkt moeiteloos aan alle verwachtingen te voldoen.

Als prestatiegerichte vlaggenschip-SUV van het merk kun je er zeker van zijn dat hij wordt geleverd met een flinke krachtbron. Onder de motorkap bevindt zich een door BMW geproduceerde mild-hybride twin-turbo 4,4-liter V8-motor die 626 pk en 750 Nm koppel levert, wat resulteert in een tijd van 0-100 km/u in slechts 3,6 seconden en een topsnelheid van 290 km/u.

Maar het is niet alleen brute kracht die de bolide doet opvallen. De Range Rover Sport SV heeft ook veel remkracht dankzij een range-first optie, namelijk een set Brembo koolstofkeramische remmen en SV-remklauwen met acht zuigers. Wat betreft het 6D Dynamics-ophangingssysteem, we hebben het hier naar verluidt over de “meest geavanceerde in zijn klasse”, ondersteund door een “wereldprimeur combinatie van hydraulische onderling verbonden dempers, in hoogte verstelbare luchtveren en pitch control.”

Op het echte wegdek vertaalt zich dit naar een zware SUV die meer reageert als een sportwagen, niet leunt of rolt in de bochten maar in plaats daarvan plat op de weg blijft, zodat je kunt profiteren van de aanzienlijke vermogensvoordelen. De grip is ook verbeterd, in combinatie met het geavanceerde vierwielaandrijvingssysteem van de SUV om meer grip te geven op en naast de weg.

Over de nieuwe wagen vertelt Nick Collins, uitvoerend directeur van JLR’s voertuigprogramma’s: “De nieuwe Range Rover Sport SV levert een optimale mix van superieure prestaties, ongeëvenaarde wenselijkheid, capaciteiten en verfijning. Het is een viscerale toevoeging aan het Range Rover Sport-assortiment dat op krachtige wijze de expertise van wereldklasse van onze high-performance specialisten demonstreert.”

Range Rover Sport SV "Edition One"

High-performance-aspecten gaan verder dan alleen vermogen en handling. Een andere wereldprimeur is namelijk de set 23-inch koolstofvezelvelgen die als optie op de nieuwe auto wordt geleverd, waardoor het onafgeveerde gewicht van 76 kg wordt vermeden. Het exterieur is unieker gemaakt met een herziene en gemenere voorkant, die overgaat in lagere zijschorten en een achterkant die rond een set van vier individuele ronde uitlaatpijpen is geplaatst.

De motorkap spreekt voor zich, terwijl ventilatieopeningen aan de achterkant de auto een gevoel van sterke houding en aanwezigheid geven. Dit wordt versterkt door een verlaagde rijhoogte – afhankelijk van de gekozen rijmodus – en natuurlijk krijgt ook het interieur de volledige SV-make-over.

Binnenin de Range Rover Sport SV “Edition One” vinden we prestatiestoelen met een koolstofvezelrug en de keuze uit Body and Soul Seat (BASS). Volgens het merk “is dit een multidimensionale audio-ervaring met welzijnsvoordelen waardoor inzittenden voorin het geluid kunnen voelen. Dit is het eerste productievoertuig met een tactiel audiosysteem van marktleider SUBPAC – technologie die wordt gebruikt door ’s werelds beste artiesten en componisten. Met de integratie van SUBPAC AI-optimalisatiesoftware en transducers, die zijn uitgelijnd met de rugleuningen van de voorste inzittenden, analyseert Body and Soul Seat media in realtime en genereert hifi-audiotrillingen om de meest boeiende en meeslepende audio voor in de auto te creëren. Dit systeem werkt in combinatie met het Meridian Signature Sound System met 29 luidsprekers en 1430 W.”

De Range Rover Sport SV “Edition One” kost £ 170.000, omgerekend zo’n € 197.800, en is al uitverkocht via exclusieve pre-orders. Bekijk hieronder de nieuwe Range Rover Sport SV.

Range Rover Sport SV "Edition One"

Range Rover Sport SV "Edition One"

Range Rover Sport SV "Edition One"

Range Rover Sport SV "Edition One"

Range Rover Sport SV "Edition One"

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram