’s Werelds duurste ijs brengt een opvallende combinatie van smaken

cellato guiness world record duurste ijs ter wereld

’s Werelds duurste ijs brengt een opvallende combinatie van smaken

Het duurste ijs ter wereld komt uit Japan. Het bedrijf Cellato heeft een waar Guinness World Record gevestigd met bijzondere smaken.

cellato guiness world record duurste ijs ter wereld

Het Japanse ijsmerk Cellato heeft een nieuw Guinness World Record gevestigd voor het duurste ijs. Elk bolletje van zijn paradepaardje, dat de naam Byakuya draagt, wordt verkocht voor ¥ 873.400 JPY, omgerekend zo’n € 5.850.

Het speciale dessert is gemaakt van een aantal zeldzame ingrediënten, waaronder eetbaar bladgoud, witte truffel en natuurlijke kazen. De truffel wordt gekweekt in Alba, Italië, en kost ongeveer € 14.000 per kg, terwijl andere speciale toevoegingen Margiano Reggiano en sake-droesem zijn, een bijproduct van de Japanse sake-productie. In de loop van 1,5 jaar tijd heeft de chef-kok van fusionrestaurant RiVi in Osaka, dat toezicht hield op de ontwikkeling van het project, Europese en Japanse ingrediënten samengesmolten tot een zeer verfijnde traktatie. Cellato kijkt ernaar uit om meer producten op de markt te brengen met andere combinaties met de beste ingrediënten, zoals champagne en kaviaar.

Bekijk Cellato’s Guinness World Record-profiel hier en check de unboxing-video hieronder.

Fotocredits: Cellato

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram