Ontdek nog snel het Portugese seizoensmenu van ARCA in Amsterdam

ARCA Restaurant & Bar seizoensmenu 2023

Ontdek nog snel het Portugese seizoensmenu van ARCA in Amsterdam

Het seizoensmenu van ARCA is een Portugese schatkist in Amsterdam. Ontdek de culinaire hoogstandjes van Michelin-chef Henrique Sá Pessoa.

ARCA Restaurant & Bar seizoensmenu 2023

Nu de kou ons land langzaam verlaat moet je bij restaurant ARCA, dat in het Portugees “schatkist” betekent, eigenlijk nog snel het huidige, heerlijke seizoensmenu ontdekken. Met gerechten van de hand van de bekroonde Portugese chef-kok Henrique Sá Pessoa neemt ARCA je mee naar de Portugese schatkist van Amsterdam met authentieke smaken in een modern jasje. 

“Bij de laatste menuwijziging hebben we ons nog meer gericht op het introduceren van Portugese gerechten. Denk aan de geglazuurde varkensribbetjes die 24 uur lang zijn gekookt en gegarneerd met een kleverige zoete hoisin en knoflookmayonaise en de Aziatisch gekruide kippenbouillon met orzo, coquille & oesterblad, waarbij de bouillon doordrenkt is met citroengras, gember, knoflook, soja, kombu & katsuobushi”, aldus Henrique Sá Pessoa.

Het beste van de moderne Portugese keuken met Aziatische invloeden

Deze winter introduceerde ARCA Restaurant en Bar een nieuw seizoensmenu vol verrassingen met signatuur gerechten die geïnspireerd zijn op de smaken uit de Aziatische keuken en nog meer authentieke Portugese familiegerechten. Wie nog wil genieten van deze mooie creaties moet snel zijn.

Mocht je jezelf willen verrassen, dan adviseren wij je de Migas en Francesinha aan. Twee gerechten die enorm populair zijn onder de lokale Portugese bevolking, maar je niet zo snel verwacht in een restaurant als ARCA. Zo staat de Francesinha bekend als Portugal’s perfecte kater remedie of pre-night out-bite en zal deze elke avond beschikbaar zijn op het nieuwste, meer op eten gerichte, menu van ARCA Bar. Portugese comfort food in optima forma.

ARCA Restaurant & Bar seizoensmenu 2023

ARCA’s banketbakker Margarita, inmiddels een begrip in het restaurant, heeft onlangs een nieuwe reeks desserts aan de de kaart toegevoegd. Terug te vinden op het Portugese Discovery-menu is de Corn. Een gebrande eucalyptussorbert met gekonfijte mandarijn, gefrituurde maïs en gegarneerd met een cornflakecrumble.

Het vernieuwde ARCA Bar menu

Liefhebbers kunnen vanaf nu ook hun hart ophalen bij de ARCA Bar. Naast cocktails, met zelfgemaakte dranken en bitters, is het menu aangevuld met hartverwarmende gerechten, die het barmenu naar een hoger niveau tillen. Speciaal voor het winterseizoen voegde de bar een scala aan seizoenscocktails aan het menu toe, waaronder de Descobrimentos. Dit is een variant op de Italiaanse negroni, met als basis Tanqueray Sevilla en sinaasappelschuim. Ook de op whisky gebaseerde Chocolate Fumeiro, met Maker’s Mark, Laphroaig, esdoornkruiden, Angostura en chocoladebitters, is zeer geschikt voor de laatste koude dagen. Snel proberen dus.

Met het dit à-la-cartemenu en de populaire proeverij- en barmenu’s is er geen beter moment geweest om ARCA te bezoeken. Ontdek het seizoensmenu spoedig, voordat het plaatsmaakt voor het voorjaarsmenu.

Bekijk meer informatie en reserveer jouw plek bij ARCA Restaurant & Bar via deze link.

ARCA Restaurant & Bar seizoensmenu 2023

ARCA Restaurant & Bar seizoensmenu 2023

ARCA Restaurant & Bar seizoensmenu 2023

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram