Een herenparfum kiezen: de keuze wordt steeds groter

herenparfum kiezen tips

Een herenparfum kiezen: de keuze wordt steeds groter

Een mannengeur kopen? Wij helpen je met enkele tips bij het uitzoeken van de ideale herenparfum kiezen voor jou.

herenparfum kiezen tips

Er was ooit een tijd dat parfum alleen voor vrouwen was, geloof of het niet. Vandaag de dag is de keuze aan geuren voor heren echter enorm. Nog niet zo royaal als voor dames, maar voldoende opties om jezelf op lekkere wijze te onderscheiden. Niet gek dus dat velen onder ons een mannen parfum dragen. Het kan echter nog best lastig zijn om een keuze te maken uit het grote aanbod. Wij helpen je een eind op weg om het perfecte parfum te vinden voor elke gelegenheid.

Maak kennis met de verschillende geurfamilies

Geuren kunnen gegroepeerd worden in verschillende geurfamilies. We onderscheiden vier families: fris, houtachtig, bloemig en oriëntaals. Deze families kun je zien als verschillende categorieën, die weer onder te verdelen zijn in subcategorieën.

Als je op zoek bent naar een nieuw parfum helpt het je als je weet naar welke van de vier geurfamilies je voorkeur uitgaat. Frisse parfums kunnen een citrusachtige geur hebben en doen je soms ook denken aan regen of aan de zee. Typische houtachtige parfums bevatten geuren zoals amber, sandelhout of cederhout. Bloemige parfums ruiken vanzelfsprekend naar bloemen. Dit kunnen zachte bloemige geuren zijn en deze parfums kunnen ook kruidige elementen zoals wierook of amber bevatten. Oriëntaalse parfums worden soms gecombineerd met scherpe kruiden, zoals muskaatnoot, peper en kruidnagels, of met elementen zoals kaneel en vanille.

Verschillende merken, zoals Armani parfum, hebben vaak geuren van verschillende geurfamilies in hun collectie. Zo kan iedereen zijn ideale herenparfum in principe bij hetzelfde merk vinden.

Een herenparfum voor elke gelegenheid

Het ene parfum is perfect om elke dag te gebruiken als je naar je werk gaat, terwijl het andere parfum het beste past bij een bijzondere gelegenheid. Dit is een kwestie van eigen voorkeuren. Vaak worden wat zwaardere geuren gekozen voor een avondje uit en kiezen veel mannen overdag voor een wat frissere geur. Ook per seizoen kan je voorkeur anders zijn. In de winter kies je wellicht eerder voor een houtachtige of oriëntaalse herengeur en in de zomer ga je voor de bloemige en frisse parfums.

Hoe test je een parfum?

Je kunt verschillende parfummonsters uitproberen voordat je een parfum kiest. Wil je eerst een geur uittesten? Doe dit aan het einde van de dag, want op dat tijdstip is je reukvermogen het beste.

Elk parfum ruikt bij iedereen anders. Dit heeft onder meer te maken met de zuurgraad van je huid. Ruik daarom niet alleen aan de parfumfles, maar spuit het parfum op je huid. Als je het parfum op je polsen spuit, is het belangrijk dat je je polsen niet tegen elkaar wrijft, want zo maak je de geur kapot. Ruik het parfum 15 minuten na het aanbrengen nog een keer, want dan is de geur heel anders. De geur die je op dat moment ruikt, blijft wel een paar uur hangen.

Probeer niet meer dan 3 parfums achter elkaar. Na 3 parfums kan je neus de geuren niet meer goed onderscheiden. Wil je toch meer geuren uitproberen? Ruik tussendoor aan de geur van koffiebonen. Deze geur heeft een neutraliserende werking.

Als je deze stappen volgt, dan ontdek ook jij jouw nieuwe favoriete herenparfum.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram