Lease auto kiezen: hier moet je op letten

Lease auto kiezen

Lease auto kiezen: hier moet je op letten

Moet je een lease auto kiezen? Dan zijn er een aantal zaken waar je goed op zou moeten letten.

Lease auto kiezen

Steeds meer mensen rijden in een leaseauto. Vroeger was dit nog enkel weggelegd voor ondernemers, maar inmiddels zien we ook steeds meer particulieren die kiezen voor leasen in plaats van kopen. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Leasen biedt veel voordelen.

Je beschikt altijd over een nieuwe auto, weet precies wat de maandelijkse kosten zullen zijn en hoeft niet in één klap een groot bedrag neer te leggen. Dat klinkt allemaal geweldig, maar dat neemt niet weg dat er nog genoeg beslissingen genomen moeten worden. Bijvoorbeeld het kiezen van de juiste leasevorm. Als dat allemaal gedaan is, rest er nog één belangrijke vraag: voor welke lease auto kies je?

Heb je echt geen idee meer? En zie je door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer? Lees dan snel verder. In dit artikel vertellen we je alles wat je nodig hebt om de juiste beslissing te maken. Zo kies jij de auto die bij jou past.

Automerk

Voor sommigen misschien heel onbelangrijk, maar er zijn ook mensen die het automerk wel van belang vinden. Als je altijd een Skoda hebt gereden, dan lijkt het redelijk vanzelfsprekend om bijvoorbeeld naar een Skoda Enyaq lease op zoek te gaan. Het grappige van de mens is natuurlijk dat we graag bij hetzelfde blijven. Als we eenmaal een positieve ervaring hebben gehad, dan klampen we hier ons aan vast. Dit kan dan ook een doorslaggevende factor zijn in jouw zoektocht. En waarom niet? Als jij altijd van hetzelfde automerk gebruik hebt gemaakt, waarom zou je dan nog veranderen? Dit maakt het aanbod ook direct een stuk kleiner.

Gelukkig zien we dat lease auto’s tegenwoordig in alle soorten en maten worden aangeboden. Daardoor zal het merk naar jouw keuze er hoogstwaarschijnlijk ook gewoon bij zitten. Het kan dus geen kwaad om hier gericht naar te zoeken.

Specifieke eisen

Bereid je goed voor op de zoektocht. Begin bijvoorbeeld met het opstellen van een wensenlijstje. Aan welke eisen moet de auto voldoen? Wil je bijvoorbeeld een gloednieuwe lease auto rijden? Of mag deze ook al gebruikt zijn? Hoeveel geld wil je maximaal per maand kwijt? Moet de auto een automatische versnellingsbak hebben of wil je handmatig schakelen? Welke extra opties en accessoires vind je nog meer belangrijk en moeten ook op de auto bevestigd zitten? Denk bijvoorbeeld aan een navigatiesysteem en parkeersensoren.

Als je weet aan welke eisen de auto moet voldoen, kun je deze online vaak instellen via een filter. Zo worden alle auto’s die niet aan de eisen voldoen uit het aanbod gefilterd. Dit maakt het eenvoudiger om een beslissing te maken.

De juiste kilometerbundel

Let op, het is niet alleen van belang om te bedenken welke eisen je stelt aan de auto, maar ook wat nodig is voor het opstellen van het juiste leasecontract. Hierbij speelt ook de kilometerbundel een belangrijke rol. Hoeveel kilometer denk jij jaarlijks te rijden? Aanbevolen wordt om dit ruim in te schatten. Het is beter om uiteindelijk geld terug te krijgen, dan dat je bij moet betalen.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram