Mercedes-Maybach lanceert zijn eerste Plug-In Hybrid

Mercedes-Maybach S 580 e plug-in hybrid

Mercedes-Maybach lanceert zijn eerste Plug-In Hybrid

Mercedes-Maybach heeft zijn eerste plug-in hybride auto onthuld. Maak kennis met de gloednieuwe Mercedes-Maybach S 580 e plug-in hybrid.

Mercedes-Maybach S 580 e plug-in hybrid

Mercedes‑Maybach heeft zijn allereerste plug-inhybride onthuld, de S 580 e. Deze gloednieuwe auto is onderdeel van de grotere elektrificatieplannen van Mercedes, waarbij vorig jaar bijvoorbeeld al de elektrische G-Klasse werd onthuld. Met een erfenis die teruggaat tot 1909, werd Maybach, opgericht door Wilhelm en Karl Maybach, in 2015 een submerk van Mercedes-Benz. De Mercedes-Maybach S-Klasse werd voor het eerst geïntroduceerd in 2021 en is sindsdien gestaag gegroeid.

“Met ons eerste plug-in hybride model combineren we de typische luxe-ervaring van Maybach met emissievrij lokaal rijden in de elektrische rijmodus. De Mercedes-Maybach S 580 e vertegenwoordigt een cruciale stap in de transformatie van ons erfgoedmerk naar een elektrische toekomst. We zullen ons eerste volledig elektrische model al in 2023 presenteren”, schrijft Daniel Lescow, hoofd van Mercedes‑Maybach bij Mercedes‑Benz Group AG.

De hybride aandrijflijn zorgt voor een nog stillere cabine-ervaring en beweegt voort met nul lokale emissies in puur elektrische modus. Subtiele elektriciteitsspecifieke kenmerken zijn onder meer een verborgen oplaadcoket aan de linkerkant van het voertuig, blauwe kleuraccenten in de koplampen en indicatoren voor de oplaadstatus van de batterij in het instrumentenpaneel.

Mercedes-Maybach S 580 e plug-in hybrid

De basis van de hybride aandrijving is een zeer efficiënte zescilindermotor van de huidige benzinegeneratie die 367 pk levert bij een lager brandstofverbruik en lagere uitlaatemissies. Het gecombineerde systeemvermogen genereert 510 pk en een maximumkoppel van 440 Nm, met een tijd van 0-100 km/u in 5,1 seconden. Een optionele 60 kW DC-lader kan de accu in ongeveer 30 minuten volledig opladen.

De Mercedes-Maybach S 580 e wordt als eerste uitgebracht in China, gevolgd door Thailand, Europa en andere regio’s. Meer details zijn hier te vinden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mercedes-Maybach (@mercedesmaybach)

Post a Comment

#Volg ons op Instagram